bannerPos

Traktorsalg med pil opad

Over halvdelen af traktorerne, der bliver solgt i Danmark, er over 200 hk, i alt 671 traktorer over 200 hk til og med den 31. oktober mod 589 i samme periode sidste år. En stigning på næsten 14 procent. John Deere indtager førstepladsen i oktober måned med 31 traktorenheder.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
06-11-2019 12:52
Der efterspørges større og større traktorer til det danske traktormarked og salget er stabilt, dog med pil opad.

Aldrig før er der lanceret så mange nye traktormodeller og de fleste nye traktorer, der bliver vist frem på Agritechnica i næste uge, er alle i den høje ende af hk-skalaen.

Fendt har lanceret en 900-serie tidligere i år, John Deere har netop introduceret deres nye 8R-serie og en mindre 6M-serie, Case IH med en helt ny Magnum-serie, New Holland med en ny T8 Genesis-serie, Massey Ferguson »Next edition« i MF5700- og MF 7700-serien og McCormick X7-serie og der venter flere i næste uge under Agritechnica-udstillingen.

Og der er heller ikke nogen tvivl om, at det danske marked efterspørger større og større traktorer.

Traktorstatistikken for de første ti måneder viser med alt tydelighed, at salget over 200 hk-segmentet efterspørges.

Over halvdelen af traktorerne, der bliver solgt i Danmark, er over 200 hk, i alt 671 traktorer over 200 hk til og med den 31. oktober mod 589 i samme periode sidste år. En stigning på næsten 14 procent.

John Deere topper oktober måned

Der blev solgt 121 traktorer i oktober måned mod 113 i oktober måned sidste år. Det er en stigning på godt syv procent.

John Deere solgte 31, New Holland 27, Case IH 20, Valtra 12, Massey-Ferguson 7, Claas og Fendt hver 6, Landini 2 og Deutz-Fahr 1.

Frem til 31. oktober er det Case IH, der indtager førstepladsen med 259 traktorenheder, John Deere 252, New Holland 196, Massey-Ferguson 149, Valtra 113, Claas og Fendt hver 110, Deutz-Fahr 29, Landini 7, McCormick 6 og Same 2.

Koncerntallene til og med oktober er CNH (Case IH og New Holland) 455 traktorenheder, Agco-koncernen (Fendt, Massey Ferguson og Valtra) 362 traktorenheder og John Deere med 252 traktorenheder.

Læs mere om traktorsalget i dagbladet Effektivt Landbrug torsdag. Du kan også læse avisen i aften kl. 21.10 på de tablets, smartphone eller browser. (Abonnement)

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next