NutriFair-udstillingen gennemføres i januar måned

Messe C, der står bag NutriFair-udstillingen i Fredericia i dagene 19. og 20. januar, gennemføres som planlagt, dog skal alle coronarestriktionerne overholdes for både udstillere og besøgende.

Ida Brøgger Hahn, projektleder for NutriFair-udstillingen.

Den sidste faglige specialiserede husdyrmesse NutriFair blev afholdt i januar 2020 med besøgsrekord. Nu knap to år efter planlægges den 10. udgave med cirka et års forsinkelse til afholdelse 19. og 20. januar 2022.

I januar 2021 skulle jubilæumsudgaven af NutriFair have været afholdt, men på grund af pandemien blev messen flyttet til den 5. og 6. maj 2021, men den blev også aflyst, så Messe C besluttede, at NutriFair skulle vende tilbage til uge 3, hvor den altid har været placeret på kalenderen.

NutriFair er i dag blevet synonym for specialisering og faglighed. Messen er et besøgsvindue for den professionelle landmand, der søger faglig og professionel viden, inspiration og nyheder inden for sin produktionsform.

NutriFair afvikles som planlagt

- De seneste restriktioner omfatter ikke messer, møder og konferencer. Det betyder, at vi afvikler NutriFair som planlagt med spritstationer på centrale placeringer og kontrol af coronapas ved indgangen. Det betyder også, at der ikke skal bæres mundbind i udstillingshallerne, forklarer Ida Brøgger Hahn, der er projektleder for NutriFair-udstillingen, og fortsætter:

- I restauranterne skal der derimod bæres mundbind, hvilket indtil videre er fastsat indtil starten af januar, hvor det derefter bliver vurderet, om det skal fortsætte eller om det frafalder.

- Vi fortsætter altså planlægningen af NutriFair og forventer at kunne afvikle messen som planlagt, siger hun.

Tredje stik

På baggrund af den nye omikronvariant har Epidemiudvalget valgt at indføre en række restriktioner i et forsøg på at bremse smitten. Dertil har Sundhedsstyrelsen valgt at fremrykke det tredje stik for alle på 40+ år samt starte vaccination af børn ned til femårsalderen.

- Epidemiudvalgets meldinger går dermed ikke ud på en længerevarende nedlukning, med derimod at få smitten under kontrol og få vaccineret og færdigvaccineret størstedelen af befolkningen.

- Hos NutriFair er vi optimistiske og tror på, at de seneste restriktioner sætter en dæmper på smitteudviklingen, og at vi kan afvikle NutriFair i gode og forsvarlige rammer. I Messe C følger vi altid de gældende retningslinjer tæt, og sikrer os en tryg afvikling af messer, slutter Ida Brøgger Hahn.

Læs også