Faglig viden hele året

Have & Landskab sprænger rammerne med skovbrugsmesterskaber og vidensdeling hele året med konceptet HL365.

Der er stadig knap 10 måneder til, at Have & Landskab slår portene op i Slagelse i slutningen af august 2023, men den grønne branches store fagudstilling lancerer allerede nu konceptet HL365, som skal gøre branchens faglige viden tilgængelig hele året.

- Vi følte, at der var så meget viden centreret omkring Have & Landskab, at vi skyldte os selv og branchen at gøre al den faglighed tilgængelig hele året. Det sker nu med konceptet HL365, og det har der tydeligvis været brug for, siger bestyrelsesmedlem i Have & Landskab, Bent Tangemann, og fortsætter:

- Jeg er mildest talt imponeret over, at vores første efterårstræf (i begyndelsen af oktober, red.) blev udsolgt på et par uger. Når 150 fagfolk vælger at trække en dag ud af deres tavle kalender for at tage på efterårstræf med HL365, må det betyde, at folk har higet efter kursets blanding af faglige oplæg og konkret markvandring, hvor videndelingen bliver meget håndgribelig.

Dyst i fire discipliner

HL365 er dog ikke den eneste nyskabelse fra Have & Landskabs side. Udstillingen kan nemlig også løfte sløret for en helt ny aktivitet på Have & Landskab ’23 – Skovbrugsmesterskaberne for elever.

- Nu sker der også noget i trætoppene, når Skov- og naturteknikerelever fra de forskellige skoler skal dyste i fire discipliner. Det giver noget mere liv på udstillingen, og vi giver både elever, skoler og virksomheder indenfor skovbrugsfaget et større udstillingsvindue, så det er ren win-win, pointerer Bent Tangemann.

Skovbrugsmesterskaberne for elever er opstået på Langsømessen på Fyn, hvor brancheforeningen, Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E), Danske Skoventreprenør Forening (DSF) og Skovskolen ved Københavns Universitet siden 2019 år har afholdt konkurrencen, dog under navnet Skills for skovbrugselever.

En større platform

Fra DM&E er chefkonsulent Claus Clemmensen glad for, at endnu flere nu vil komme til at opleve skovbrugseleverne konkurrere.

- Have & Landskab er en større platform at kunne fremvise faget på, og vi vil gerne lave noget mere larm for at tiltrække nogle flere elever, forklarer Claus Clemmensen og uddyber:

- Nu holder vi en konkurrence for elever fra Østdanmark på Have & Landskab og fortsætter med at afholde konkurrencen på Langesømessen for elever fra Vestdanmark.

Ved Have & Landskab 2021 deltog 248 udstillere og 10.220 besøgende lagde vejen forbi Slagelse i løbet af de tre udstillingsdage.

Læs også