Birte trodser tørken

Der skal vandes flittigt for at holde liv i en samling på 240 forskellige fuchsiaer på en gård ved Vejen

Varmen og tørken sætter sit tydelige præg på marker, natur og haver i øjeblikket. Regn kommer der ikke meget af, så det er nødvendigt med kunstvanding, og Birte Nielsen er en af dem, der trodser tørken i landbohaven.

- Vi har valgt kun at vande en gang dagligt, men det er hårdt for planterne, noterer Birte Nielsen.

Blomsterne holder ikke længe, men der er hele tiden nye på vej, og der er masser af forskellige at se på i de mange planter. Det startede med en enkelt fuchsia, men siden er det kun gået en vej – fremad. Kort sagt er Birte Nielsen blevet bidt af fuchsiaerne.

- I dag har jeg 240 fuchsiaer, og de er alle forskellige, fortæller Birte Nielsen, der nyder arbejdet med blomsterne og bruger masser af tid på den store hobby.

Inde om vinteren

Den første fuchsia landede i 1983, og siden har venner og bekendte og gartnerier sørget for, at der er kommet nye og forskellige til den flotte samling.

- Det har været lidt som en virus, der breder sig, konstaterer Birte Nielsen, da vi går en tur rundt i haven på gården på Knagmøllevej 1 i udkanten af Vejen.

Forinden er vi via grusvejen endt på gården, og da vi kører ind i gårdspladsen, er vi ikke i tvivl, om vi har fundet den rigtige adresse. Allerede på gårdspladsen står og hænger masser af de rødblomstrede planter, der alle er skaffet af danske kanaler – Birte Nielsen har ikke hentet dem i udlandet.

Alle planter er i potter. Nogle står, mens andre hænger i haven – dog kun om sommeren, hvor nogle har blomster, der vender opad, og farvespektret er stort.

- De tåler ikke frost, så de er altid inde om vinteren, hvor de bliver klippet ned, forklarer Birte Nielsen, der ikke er bange for at bevæge sig ud i de latinske navne, når hun skal fortælle om fuchsia-samlingen, som hun gerne viser frem for interesserede.

 

Læs også