bannerPos

Sætter ekstra fokus på minivådområder

I Sagros område i det vestjyske forventer rådgivningsvirksomheden, at der vil blive søgt om penge til 25-30 projekter frem til ansøgningsfristen, der udløber i august måned.
28-05-2020 12:09

Behovet for at have flere hænder til opgaven med at rådgive om vådområder er steget hos Sagro, der har rådgivningshuse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg.

Derfor har rådgivningsvirksomheden fået Anita Hingstman Rasmussen med på teamet af oplandskonsulenter, som har til opgave at assistere interesserede landmænd med at søge om og få etableret minivådområder.

En del landmænd har fra Landbrug & Fødevarer fået brev om, at de har jord, der egner sig til et minivådområde.

På grund af usikkerhed omkring fortolkning af regler – og sidenhen IT-problemer hos Landbrugsstyrelsen – er de første minivådområder endnu ikke etableret i Sagros opland, men det forventer oplandskonsulent Karen V. Thomasen, snart vil ske.

Ansøgningsfrist

I Sagros område i det vestjyske forventes der at blive søgt om penge til 25-50 projekter, inden ansøgningsfristen udløber 11. august. 

- Vi kan forholdsvist hurtigt udarbejde ansøgningsmaterialet, så det er inde rettidigt, og vi hører gerne fra flere, der er interesserede i at etablere et minivådområde, lyder det fra Sagro.

Rådgivningen fra oplandskonsulenten er gratis.

Som noget nyt i år kan man efter etablering af minivådområdet få en uvildig landinspektør til at kontrollere målene, så der er garanti for, at alle kravene er overholdt, inden Landbrugsstyrelsen kontrollerer minivådområdet.

På landsplan blev der i 2019 søgt om 338 minivådområder.

mip

Minivådområde

  • Et minivådområde er en sø. der renser drænvand for kvælstof og fosfor

  • Myndighederne vil reducere udledning af kvælstof med omkring 2.400 tons gennem helt frivillige etableringer af minivådområder, vådområder eller skov 

  •  Lodsejerne kan få dækket samtlige udgifter til etablering

  •  Anlæggene søges placeret i hjørner af markerne eller ved udnyttelse af arealer med mindst værdi

  •  Halvdelen af tilskuddet udbetales inden start af gravearbejde

Ved at anlægge minivådområder opnås:

  •  Et nyt naturområde, hvor der er betalt for gravearbejde, ansøgninger, m.m., samt kompensation for jorden (Minivådområdet bliver ikke til §3-natur)

  •  Et spændende område til jagt eller rekreativt formål

  •  Fortsat mulighed for at søge grundbetaling på arealet

  •  Bidrag til den kollektive indsats for at reducere kvælstofudledningen

  •  At landbruget sender et vigtigt politisk signal ved at deltage i anlæggelsen af minivådområder

 

 

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next