bannerPos

Lokal minkformand: - Hvis myndighederne bare giver os lidt, så er vi villige til at gå med fodlænker

- Vi vil gerne sikre, at der trods alt stadig er en branche tilbage, så vi også kan have besætninger i 2021-22, siger Jesper Balle, formand for Thy Mors Pelsdyravlerforening.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
14-10-2020 12:30
Formanden for Thy Mors Pelsdyravlerforening fortæller, at landets minkavlere er villige til at gå langt for at imødekomme myndighedernes ønsker. Til gengæld bør 7,8 kilometers-grænsen for aflivning ændres, så flere avlere får lov til at beholde deres avlsdyr.

Pelsdyravlere i hele landet holdt tirsdag aften et videomøde i Kopenhagen Furs regi for alle lokalformændene i minkavlerneforeningerne samt hovedbestyrelsen i Kopenhagen Fur.

Et møde, hvor der skulle tales om, hvordan man kunne overbevise regeringen om at skifte strategi.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mit forslag til ny landbrugsstøtte står eller falder i denne uge

Landmænd skal ikke straffes økonomisk for at gøre en indsats for miljøet, klimaet eller biodiversiteten, skriver Asger Christensen (S), mens arbejdet i EU med ny landbrugsreform nærmer sig sin afslutning.

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.
Side 1 af 1950 (38998 artikler)Prev1234567194819491950Next