Kopenhagen Fur sluttede 2022 af med et brag

Kopenhagen Fur kunne melde alt udsolgt, da selskabet tidligere på ugen afsluttede sin seneste pelsauktion.

Der var sat 3,6 millioner skind til salg, da Kopenhagen Fur forleden afholdt pelsauktion. Men da auktionen var forbi, var der ikke flere skind tilbage. Det oplyser Kopenhagen Fur. 

Omkring 100 kunder deltog i auktionen, og bydelysten var stor fra første auktionsdag. Udbuddet var meget blandet og afspejlede den sammensætning af varer, som kunderne kan forvente til en september-auktion.

- Auktionen bar præg af, at kundernes forventninger til den kommende vintersæson på nuværende tidspunkt er gode. Lagrene i Kina er tomme, og der er brug for at købe skind for at holde gang i fabrikkerne og forsyne detailleddet, siger administrerende direktør i Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen.

Covid-19 stadig en joker

Han tilføjer, at der fortsat er lidt usikkerhed på markedet, primært på grund af coronapandemien. 

- Covid-19 har de seneste år sat sit præg på kundernes forretning på branchens hovedmarked Kina og udgør fortsat en joker forud for vinterens detailhandel, så der er en vis forsigtighed i markedet, siger Jesper Lauge Christensen.

Den netop afsluttede auktion var den sidste hos Kopenhagen Fur i år. Den kommer i halen på et på flere måder kaotisk 2022, hvor april-auktionen måtte aflyses, efter at auktionen i februar var præget af dårligt salg, blandt andet på grund af krigen i Ukraine.

Fantastisk oplevelse

September-auktionen var den første fysiske pelsdyrauktion hos Kopenhagen Fur i to år, og Jesper Lauge Christensen var glad for at kunne byde de interesserede indenfor. 

- Vores kunder har længe ønsket at komme til en rigtig auktion, men restriktionerne mod Covid-19 i Asien har gjort det umuligt. Restriktionerne er nu lempet, men de er stadig meget stramme i forhold til Europa, og alligevel har vores kunders ønske om at komme til auktion været så stort, at de har taget rejsen. Det er vi meget glade for. Det har været fantastisk at opleve den gamle auktionsstemning, siger Jesper Lauge Christensen.
 

Læs også