Efter hjemsendelse i minksagen: Embedsmand får ny direktørpost i jysk kommune

Henrik Studsgaard forlader sin post som departementschef i Miljøministeriet og bliver i stedet direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.

Henrik Studsgaard er blevet ansat som direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune. Formentlig er det ikke en nyhed, der ville blive løftet mange øjenbryn over. Men her er sammenhængen speciel. 

For Studsgaard forlader nemlig sit nuværende job som departementschef i Miljøministeriet. Her har han været hjemsendt fra siden 1. august efter voldsom kritik i forbindelse med minksagen. 

Her blev han sendt hjem og skulle igennem et tjenesteligt forhør omkring den måde, han håndterede minksagen på. Det blev blandt andet kritiseret, at han ikke havde sikret sig, at der var lovhjemmel til at kræve samtlige mink i Danmark aflivet. 

Voldsom kritik

Håndteringen af sagen medførte hård kritik fra blandt andre formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen.

- Alle burde være blevet sendt hjem dagen efter, at Granskningskommissionens rapport blev offentliggjort, og så skulle man have undersøgt sagerne til bunds, og fundet ud af, om de havde gjort noget forkert eller ej. Og så burde de have fået deres dom, når det var gjort klart, siger Tage Pedersen, da Statsministeriet i august meldte konsekvenserne for embedsværket ud i forbindelse med minksagen. 

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over tilgangen af den nu tidligere departementschef. 

- Med Henrik Studsgaard får vi en erfaren og kompetent mand til at stå i spidsen for Teknik & Miljø, og jeg er glad for, at vi har kunnet tiltrække en kapacitet som ham. Henrik Studsgaard kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen af Esbjerg Kommune og de mange spændende projekter, der bakker op om vores visioner og mål om at være en grøn kommune i vækst, siger Venstreborgmesteren. 

Henrik Studsgaard starter i sit nye job på den anden side af årsskiftet. 
 

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også