bannerPos

Forskere var klar til at vaccinere mink

Planerne om at vaccinere avlsdyr på forsøgsbasis nåede aldrig at blive ført ud i livet, før regeringen i starten af november besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives. Foto: Colourbox
19-11-2020 13:02

Forskere fra Københavns Universitet ville på forsøgsbasis vaccinere mink mod coronavirus – og hensigten var, at det skulle munde ud i en vaccinationsstrategi, skriver Jyllands-Posten.

- Der er ingen tvivl om, at vaccinen også ville virke på mink. Tanken var i første omgang at vaccinere avlsdyr og dernæst de nye kuld af hvalpe til foråret, siger professor Lars Erik Larsen, som arbejder på sektion for veterinær klinisk mikrobiologi på KU, til avisen.

Forskerne fortalte Fødevarestyrelsen om deres tanker i oktober, men planerne nåede aldrig at blive ført ud i livet, før regeringen i starten af november besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives.

mip

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.
Side 1 af 1988 (39746 artikler)Prev1234567198619871988Next