Nu kommer bierne på skoleskemaet

Undervisningsplatformen Biernes Verden gør det muligt at udforske biernes fascinerende verden.

Nu er det muligt at lære om Danmarks knap 300 bi-arter og deres vigtighed for biodiversitet og for vores fødevarer. En ny undervisningsplatform, www.biernesverden.dk skal lokke flere til at tage på opdagelse i naturen.

Bag Biernes Verden står Danmarks Biavlerforening, og det er konsulent Lise Hansted som i to år har knoklet sammen med en række frivillige om at få realiseret projektet.

- Undervisningsmaterialet giver elever og lærere en spændende og unik mulighed for at udforske biernes fascinerende verden. Ud over at bier er vildt interessante, så spiller de en vigtig rolle for biodiversiteten og vores fødevarer. Ved at give eleverne et indblik i biernes verden, får de også en forståelse af, hvordan naturen fungerer, siger Lise Hansted, som er Ph.d. med speciale i bier og bestøvning.

Materialet er primært henvendt til skoleelever og deres lærere, men alle kan få udbytte af at dykke ned i Biernes Verden. Materialet er gratis og ligger frit tilgængeligt på www.biernesverden.dk

Biernes Verden har fået økonomisk støtte fra Friluftsrådet. Filmene i materialet er desuden støttet af Tømmerhandler Johannes Fogs Fond, Hedevig Quidlings Legat og Hedeselskabet.

Læs også