Danmarksmestre i blomster

I Holstebro og Struer kommuner er 8 kilometer blomster klar til at blive plukket.

Interessen for at plukke blomster har været stor. Anders Ørts og Ejvind Hansen har opsat skilte ved alle markerne, så det er tydeligt hvor folk må plukke blomster. Fotos: Holstebro Struer Landboforening

Holstebro Struer Landboforening har igen i år sået blomsterstriber i Holstebro og Struer kommuner. I alt er der sået 8 kilometer 30 forskellige steder. Blomsterne står nu i fuldt flor og er klar til at blive plukket.

Projektet med såning af blomsterstriber blev startet sidste år i anledning af foreningens 200-års jubilæum. Det var en kæmpe succes med mange positive tilbagemeldinger.

For at ingen skal være i tvivl om hvor blomsterne kan plukkes har Anders Ørts og Ejvind Hansen opsat skilte ved alle markerne. Straks skiltene var opsat var mange i gang med at plukke blomster.

Den tørre sommer har betydet at der fortsat er frø der endnu ikke er spiret. Med de mere end 15 arter der indgår i frøblandingen er der rig mulighed for at få en flot buket.

Anders Ørts er ansvarlig for blomsterstriberne og fortæller at landmændene er meget interesseret i at få sået blomsterstriber.

- I blomsterstriberne er der meget mad til fugle og bier. Jeg er derfor utrolig stolt over at landmændene i Holstebro og Struer de sidste to år har sået mere end 150 kilometer blomsterstriber og faunastriber. Det er uden sammenligning de to kommuner i Danmark der har sået det største areal – vi kan vel godt kalde os danmarksmestre slutter Anders Ørts.

Blomster- og faunastriber

Landmændene i Holstebro og Struer kommuner har taget blomster- og faunastriberne til sig.

Kilometer såede blomsterstriber: 7 i 2020 – 8 i 2021

Kilometer såede faunastriber: 83 i 2020 – 65 i 2021

Arbejdet med såning af blomsterstriber er frivilligt udført af Kristian Borup og Ejvind Hansen fra Naur, DSV har sponseret alle frøblandinger. Landmænd i Holstebro og Struer har vederlagsfrit lagt arealer til.

Læs også