Bukkejagten går snart ind, og de fleste jægere går rundt og tripper for at komme afsted. Men før den første jagt, er det altid en god idé at få sin riffel eller bue indskudt på en skydebane, så man har mulighed for at rette op på eventuelle komplikationer i forbindelse med indskydningen. Det skriver Danmarks Jægerforbund.

Er man nyjæger, er det en selvfølge, at skydebanen skal besøges ofte, når man skal på den første bukkejagt, men også erfarne jægere har behov for at sikre sig, at riffel eller bue fungerer hundrede procent.

En ekstra tur på skydebanen er ifølge forbundet også en fordel, hvis man overvejer at udvide sine skydeafstande, for jo mere træning og kendskab til våbnet kræves der. Dertil kan det også gavne at tage afsted med en anden jæger for at hjælpe og lære af hinanden.

Er man i tvivl om, hvad en godkendt skydebane indebærer, så lyder definitionen ifølge skydebanebekendtgørelsen på et areal med et eller flere skydebaneafsnit, som hver især har én eller flere skydestandpladser eller skiveopstillinger, der permanent er indrettet til skydning med håndskydevåben.

Derudover findes der desuden både midlertidige og permanente skydebaner. Alle baner har dog til fælles, er at de skal godkendes af politiet, inden man påbegynder indretning eller anlæggelse, og igen inden man begynder at anvende dem.

Natur