Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

En mulig ulv, som flere skovgæster oplevede i Tornby Klitplantage, syd for Hirtshals, i søndags, er formentlig blevet fotograferet søndag morgen. Det meddeler Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden »Her er ulven i Danmark«

Billedet er blevet taget af et vildtkamerafoto fra Skallerup, der ligger blot få kilometer længere mod sydvest. Efter den første melding om ulv i området i søndags har facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' desuden fået yderligere en øjenvidneberetning fra to skovgæster, der mener at have set ulven.

Den usky adfærd kunne pege i retning af hanulven GW781m, der har opholdt sig i Nordjylland siden efteråret 2017 og er kendt for at have dræbt husdyr i både Jylland og Slesvig-Holsten, lyder det fra Erik Poulsen, der uddyber:

- Den har flere gange i og omkring Skagen vist sig ret ugeneret i klitlandskabet og i nærheden af sommerhuse. Det vil dog i så fald være første gang i mere end halvandet år, at den officielt er fotograferet så langt mod sydvest i Vendsyssel. Seneste foto er taget den 4. maj 2018 mellem Hirtshals og Hjørring, siger an.

Han understreger, at det ikke er usædvanligt, at en enlig hanulv strejfer omkring. Ikke mindst på nuværende tidspunkt, hvor det er parringstid.

ege

Læs også