Slut med patronhylstre og mikroplast i naturen….

Land & Fritid opstiller returcontainere til brugte patronhylstre. Samtidig donerer kæden 10 øre pr. solgt haglpatron til Jægernes Naturfond.

Det bliver nu muligt at tage afskudte patroner med hjem fra jagten og aflevere dem i en special container, så messing- og plastdelen kan separeres. Dermed vil patronerne ikke længere belaste naturen.

Land & Fritid får nu som de første i branchen opsat returcontainere til afskudte haglpatroner. Formålet er at sikre 100 procent genbrug af disse. Dermed kan danske jægere på 41 lokationer landet over indlevere afskudte haglpatroner, der er taget med hjem fra jagten eller skydebanen.
Det har tidligere været et problem at skille den relativt dyre messinglegering fra plastdelene i afskudte haglpatroner, der i stedet indgår i den almindelige affaldscyklus. Det problem løses nu.
- Vi har lavet et samarbejde med en dansk virksomhed, der kan adskille og udnytte de genanvendelige plast- og messingdele. Vi håber meget, at jægerne har lyst til at aflevere deres afskudte haglpatroner hos os, siger kædedirektør i Land & Fritid, Erik Dalsro Jørgensen.

Læs i LandbrugØst nummer 32 formanden for Jægernes Naturfonds kommentar til det nye tiltag.

 

Læs også