Peder Tuborgh genvalgt

Adm. direktør Peder Tuborgh fra Arla er blevet genvalgt som bestyrelsesformand i det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure, der skal sætte turbo på den grønne omstilling af landbrugs- og fødevaresektoren, lyder det i en pressemeddelelse.

Med Innovationsfonden i ryggen har det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure siden 2022 investeret 126 millioner kroner i grønne innovationsprojekter, der skal accelerere den grønne omstilling af landbrugs- og fødevareerhvervet og øge sektorens konkurrenceevne.

Bestyrelsesformanden har siden etableringen været adm. direktør Peder Tuborgh fra Arla Foods, og nu er den erfarne topchef genvalgt som formand i endnu en periode. Samtidig er dekan på Aarhus Universitet Eskild Holm Nielsen, som hidtil har været næstformand for bestyrelsen, genvalgt som næstformand.

- Siden etableringen er AgriFoodTure for alvor er blevet en platform for forandring af det danske landbrugs- og fødevareerhverv. Vi samler alle kræfter fra virksomheder, universiteter, vidensinstitutioner og civilsamfund om at sætte turbo på den grønne omstilling af sektoren, og jeg er særdeles glad for, at Peder Tuborgh og Eskild Holm Nielsen vil fortsætte i spidsen for partnerskabet, siger AgriFoodTures Mission Director Anette Engelund Friis.

AgriFoodTure har knap 70 partnere i form af bl.a. universiteter, vidensinstitutioner og virksomheder. Partnerskabet har for nylig meldt ud, at man vil investere yderligere 45 millioner kroner i grønne innovationsprojekter i 2024.

Læs også