Landbrugsskolelærer fejrer 40-års jubilæum

Poul Thomsen, lærer og studievejleder på Grindsted Landbrugsskole, kan i år fejre 40-års jubilæum som lærer i landbrugsuddannelsen.

Siden 1999 har han været ansat på Grindsted Landbrugsskole og før det, underviste han på Ladelund Landbrugsskole. Jubilæet blev fejret forleden på Grindsted Landbrugsskole.

- Jeg føler jo ikke, at der allerede er gået 40 år, siden jeg startede som lærer i markteknik på Ladelund Landbrugsskole, men jeg er jo blevet mindet om det, hver gang vi har Jubilæumsfester her på skolen, når både 25-års, 30-års og nu 40-års jubilarer, de kommer for at sige tak for sidst, fortæller Poul Thomsen, med sit sædvanlige smil. For det gode humør og altid positive tilgang til eleverne er kendetegnende for 40-års jubilaren.

Poul Thomsen har gennem årene haft 11 forskellige forstandere som chefer, og den nuværende chef, Erik Friis Møller, har han haft som kollega de seneste to år.

- Poul er en god, faglig kompetent og positiv underviser, som er meget vellidt blandt både kolleger og elever her på skolen. Han har formået at følge med tiden, selvom hans computer-evner indimellem kan være en udfordring for os kolleger. Jeg er til gengæld imponeret over hans måde at varetage studievejledningen på, hvor han gennem årene har hjulpet masser af elever og læremestre, når der har været bump på vejen i praktikperioderne, siger Erik Friis Møller med et smil.

Stor kærlighed til landbruget

På spørgsmålet om, hvordan man kan holde til at forblive landbrugslærer gennem 40 år, er svaret ligetil for Poul Thomsen.

- Det er kærligheden til landbruget, som har været min drivkraft gennem alle årene. Tænk, at man kan være med til at uddanne nye landmænd år efter år til et erhverv, som jeg synes, er verdens vigtigste og mest interessante. Arbejdet som fødevareproducent har i den grad ændret sig gennem tiden, da rammer og vilkår er i konstant forandring i landbruget, og det stiller store krav til os som uddannelsesinstitution, hvilket jeg trives med., forklarer Poul Thomsen.

Han tilføjer, at motivationen for 40 års arbejde inden for samme felt, har været samværet med unge mennesker, og desuden betyder kollegaerne også en stor del.

Landmand og lærer på samme tid

Ved siden af jobbet som lærer, har han gennem alle årene drevet slægtsgården hjemme ved Vejle, som han netop har generationsskiftet med sin yngste søn.

- Jeg tror, at eleverne gennem årene har kunnet lide min undervisning, da jeg altid har haft fokus på det praksisnære. Jeg er født og opvokset på den gård, hvor jeg også selv har levet med min kone og tre børn, og har derfor haft landbruget helt tæt på hver eneste dag, og den praktiske erfaring har jeg forsøgt at bringe i spil i min undervisning, fortæller han.

Trods 40 gode år som lærer, så har Poul Thomsen endnu ikke besluttet sig for, om det skal blive til yderligere 40 år.

- Jeg er ikke klar til pension endnu, men kan ikke love at jeg tager 40 år mere, griner han.

Læs også