Kendt ejendomsmægler runder 25 år i landbrugsbranchen

Den 1. januar 2021 kunne ejendomsmægler MDE Allan Elsted Hansen fra LandboGruppen Jysk kalde sig 25-års jubilar.

Når Allan Elsted Hansen kører rundt i det sydvestjyske landskab, støder han igen og igen på landejendomme, han har været med til at finde nye ejere til. Over 1000 landbrugshandler er det i hvert fald blevet til i løbet af de 25 år, han nu har været i rådgivnings- og ejendomsbranchen, vurderer jubilaren selv.

- Det bedste ved jobbet er, at vi er ude at besøge folk og se deres bedrifter, fastslår Allan Elsted Hansen. 

Han er 55 år og ejendomsmægler i den afdeling af landbrugsmæglerkæden LandboGruppen, der hedder LandboGruppen Jysk og har kontorer i Esbjerg, Billund, Herning og Holstebro hos SAGRO.

Flere chefkasketter på én gang

Allan Elsted Hansen er født og opvokset i Gredstedbro og blev student fra Ribe Katedralskole. Efter at have uddannet sig til landmand på Kjærgård Landbrugsskole, fortsatte han studierne og blev i 1993 færdig som agronom. 

- Jeg startede som driftsøkonomikonsulent hos Aarhus-Hadsten Landboforening i Hinnerup og var ved at falde godt til her, da jeg efter tre år blev kontaktet af Sydvestjysk Landboforening med et tilbud om at blive chef for regnskabsafdelingen. Det takkede jeg ja til for nøjagtigt 25 år siden, beretter jubilaren.

I 2001 fusionerede Sydvestjysk Landboforening, Øster Herreds Landboforening, Nørre Nebel Landboforening og Varde Landboforening og Allan blev rådgivningschef for alle de faglige konsulenter, hvilket vil sige ca. 50 konsulenter. Samtidig blev han afdelingsleder for driftøkonomi og svinekontoret. 

- Der var en del at se til i de år, bemærker han med vanlig jysk underdrivelse.

Kom i »mesterlære« 

Sideløbende med jobbet gik han i gang med at uddanne sig til ejendomskonsulent, som er en form for landbrugsadvokat. Det var i 2003, og herefter blev han fuldtids-ejendomskonsulent. Det var samme år, som den nuværende administrerende direktør for SAGRO, Torben Jensen, blev ansat som direktør for Sydvestjysk Landboforening. 

- Jeg kom i “mesterlære” hos Jacob Carl (den nuværende direktør for TELLUS Advokater ApS, red.), der var chef for ejendomskontoret. Vi havde nogle fantastiske år sammen, hvor vi omsatte ejendomme for over to mia. kr. på ét år, fortæller Allan Elsted Hansen.

Frem til finanskrisen i 2008 var der vildt stor efterspørgsel på landejendomme. 

- Inden ugen var omme, var ejendommen solgt, og der var jævnligt udbudsrunder. Men i løbet af et halvt år gik det hurtigt ned ad bakke, og vi har nu kæmpet i over ti år for at komme op igen. 

Tyvedoblet indtjening

Det er netop i 2008, at LandboGruppen Jysk bliver startet op på baggrund af en erfa-gruppe med Sydvestjysk Landboforening, Landbo Syd, Landbo Nord og LandbrugsRådgivningen Østjylland (LRØ). 

LandboGruppen er Danmarks førende ejendomsmæglerkæde inden for salg af produktions-, liebhaver-, skov- og hobbyejendomme. 

- Vi er gået fra en indtjening på 500.000 kr. til godt 10 mio. kr. i år. Det svarer til en tyvedobling af indtjeningen, oplyser Allan Elsted Hansen.

I efteråret 2009 meldte han sig sammen med kollegerne Holger Bjørnskov og Jacob Carl til ejendomsmægleruddannelsen, og i 2011 kunne de kalde sig uddannede ejendomsmæglere. Herefter kom Allan Elsted Hansen til at arbejde fuld tid på LandboGruppen Jysk, og i 2015 blev han direktør for selskabet. 

I 2016 fusionerede Landbogruppen Jysk med Landbogruppen Midt Vest, og Allan Elsted Hansen var med til at køre disse to selskaber sammen, men i 2017 overlod han direktørstolen til Jørn Lauritzen, der blev ansat som ny direktør for LandboGruppen Jysk.

- Han fik ansvaret for at få de sammenlagte afdelinger til at spille rigtigt godt sammen og dække det store geografiske område, som LandboGruppen Jysk favner. Det betød, at jeg slap for ledelsesarbejdet og fik mere tid til det faglige, beretter Allan Elsted Hansen.

Landbruget mangler unge

For ham er det tydeligt at se, at der kommer alt for få unge ind i landbruget: 

- Dem, der vælger at blive selvstændige, får en barsk start med store bedrifter og adskillige ansatte, for det er op ad bakke økonomisk, hvis man ønsker sig en mindre bedrift.

Lige nu kæmper han og kollegerne med at hjælpe de minkavlere, der allerede inden - men selvfølgelig også efter - nedlukningen har været økonomisk presset til at sætte deres landbrug til salg. Priserne har i forvejen ikke været voldsomt høje i de senere år, og lige nu er der stor usikkerhed omkring, hvordan forløbet for minkavlerne vil udvikle sig og dermed også hvordan de vil blive godtgjort for deres tab.

Men trods Corona har 2020 været et rigtig godt år for Landbogruppen Jysk, der kommer ud med såvel den største omsætning som det største resultat siden starten i 2008.

Allan Elsted Hansen fejrer sit 25-års jubilæum internt med kollegaerne i Landbogruppen Jysk.

hka

Læs også

Grimme-boss bliver 75 år
Ny driftsleder hos Agro-Alliancen
LDM fylder 40 år
Svineproducenter fra Salling er landets bedste til arbejdsmiljø
Gråsten Landbrugsskole får ny kommunikations- og eventchef