Navnenyt uge 26-21 Nord

Ny hos KvægXperten

Simone Balthzersen er ansat som kvægrådgiver hos KvægXperten.

Hun har tidligere arbejdet som redaktør på fagmagasinet Bovilogisk. Hun er uddannet agrobiolog med speciale i kvæg og vil derfor blive en central del af den øgede digitalisering og rådgivning af fremtidens kvægbrugere. Hun vil være at finde i afdelingen i Skive.

Simone Balthzersen

Simone Balthzersen

Medstifter stopper i Tænketanken Frej

Iben Krog Rasmussen stopper i Tænketanken Frej, som hun var med til at stifte tilbage i 2016 og har været daglig leder og direktør af sammen med Marie-Louise Boisen Lendal.

Iben Krog Rasmussens farvel til Frej skyldes, at hun i maj blev valgt som folketingskandidat for Venstre med kreds på Lolland. Tænketanken Frej er nemlig partipolitisk uafhængig.

- Tænketanken Frej er mit hjerteblod. Det har været mit liv at knokle for et stadigt mere bæredygtigt Fødevaredanmark i samarbejde mellem land og by, siden vi startede organisationen i 2016, siger Iben Krog Rasmussen.

Fremover vil Marie-Louise Boisen Lendal tegne foreningen, men da hun er på barsel med sit andet barn, har bestyrelsen dog bedt Iben Krog Rasmussen om at fortsætte med at lede Tænketanken Frej frem til 1. oktober 2021.

11-25-oe

--

Mollerup Mølle ansætter korn- og råvarechef

Poul Claudio Pelsen, 48 år, er ansat i en nyoprettet stilling som korn- og råvarechef hos Mollerup Mølle A/S, der er Danmarks tredje største private grovvarevirksomhed.

Han får ansvaret for indkøb og salg af korn og råvarer. Desuden vil den overordnede risikostyring af korn, råvarer og foderstoffer være hans ansvarsområde. 

Poul Claudio Pelsen har siden sin arbejdsmæssige start i 1995 haft hele sin karriere i korn- og foderstofbranchen. Stort set alle arbejdsområder har været afprøvet og herunder har international handel med korn og råvarer været blandt ansvarsområderne.

Poul Claudio Pelsen har via sit hidtidige virke skabt et stort netværk i både ind- og udland for specielt hele området for markafgrøder. Herudover kan en stor indsigt i det sjællandske marked danne brohoved for opkøb af markafgrøder fra Sjælland som match til en blandt andet stadigt stigende foderproduktion hos Mollerup Mølle.

Poul Claudio Pelsen har første arbejdsdag den 1. oktober 2021.

Poul Claudio Pelsen

Poul Claudio Pelsen

--

40 år hos Agri Nord

Økonomiassistent Henny Gjørup Madsen har fejret sit 40 års jubilæum i Agri Nord.

- Det er slet ikke til at forstå, at der er gået 40 år, siger jubilaren, der ikke er afvisende overfor at gå efter sit 50-års jubilæum også.

Henny Gjørup Madsen startede som elev i 1981 i det daværende Hobro og Omegns Landboforening efter endt HH-eksamen, og det var lidt af en tilfældighed, at det blev landboforeningen.

Hos Agri Nord har hun blandt andet været med til implementering af nye IT-systemer, heriblandt Bedriftsløsningen og Summax.

Udover Summax arbejder hun med kontering og regnskaber for både landmænd og andre erhverv, og hun har været ansvarlig for oplæring af flere elever.

Henny Madsen

Henny Madsen

--

Assistent i Lemvig

Fra midt i maj har Gertrud Brandt Kattenhøj været ansat i en deltidsstilling som driftsøkonomi- og revisorassistent hos Lemvigegenens Landboforening – nu Fjordland.

Hun er uddannet jordbrugsteknolog, og har de seneste godt 13 år arbejdet med regnskab og driftsøkonomi, senest hos Vestjysk Landboforening.

Gertrud Brandt Kattenhøj skal arbejde med opgaver i såvel regnskabsafdelingen, som i afdelingen for »produktion og økonomi«.

Gertrud Brandt Kattenhøj

Gertrud Brandt Kattenhøj

--

35.000 kroner til ung landmand

På Østjydsk Familielandbrugs generalforsamling blev 29-årige Mikkel Thorsen hædret med et legat på 35.000 kroner fra Pedersens Fond.

Mikkel Thorsen er født og opvokset på et mindre deltidslandbrug med jord og kreaturer. Han er udlært traktormekaniker og arbejder som selvstændig. For et par år siden købte han sammen med sin hustru Katrine en lille landejendom i Havndal, hvor de har kødkvæg og dyrker jorden med korn og græs. I Havndal er der langt til smeden, så Mikkel hjælper sine naboer med at reparere deres maskiner.

– Mikkel er utrolig hjælpsom og gør en stor indsats for at holde liv i landdistrikterne. Det er guld værd. Hans indsats er med til at gøre de små ejendomme mere attraktive for nye unge landmænd, når der skal skiftes ejere. I Østjydsk Familielandbrug var vi ikke i tvivl om, at Mikkel skulle indstilles til legatet, siger formand for Østjydsk Familielandbrug, Niels Jørgen Thomsen. 

Formålet med Pedersens Fond er at støtte unge landmænd med kvægbesætninger på mindre bedrifter.

Mikkel Thorsen

Fra venstre: Formand for Østjydsk Familielandbrug Niels Jørgen Thomsen, Mikkel Thorsen og Katrine Thorsen.

 

Læs også