Fyret direktør i Landbrugsstyrelsen har fået nyt job

Jette Petersen, der sidste år blev fyret som direktør for Landbrugsstyrelsen, er tiltrådt som bestyrelsesmedlem i Klimafonden Skive.

Bestyrelsesformand Stig Christensen fra Klimafonden Skive ser frem til samarbejdet med Jette Petersen i den kommende årrække.

- Jette Petersen kommer med en solid viden om politisk og forvaltningsmæssig praksis på landbrugsområdet, både nationalt og internationalt, og har mange års erfaring med samarbejder på tværs af den offentlige og private sektor. Vi kunne derfor ikke ønske os en bedre profil i bestyrelsen på dette tidspunkt, udtaler han i en pressemeddelelse.

Klimafonden Skive har indledt et arbejde med at undersøge, hvordan biobaserede ressourcer i landbruget kan udnyttes mere effektivt. Sigtet er at finde markedsdrevne løsninger, som vil gøre det rentabelt for landbrugssektoren at blive mere klimavenlig.

Jette Petersen vil kunne bidrage med en dyb indsigt i de reguleringsmæssige processer, lyder det i pressemeddelelsen

Klimafonden Skive er en erhvervsdrivende fond, der udvikler projekter, som bidrager til løsningen af nationale og globale klima-, energi- og miljøudfordringer.

Reel fyring

Jette Petersen fratrådte med dags varsel i maj 2021 kort efter skarp kritik fra statsrevisorerne om forkert udbetaling af støtte. Reelt set var der dog tale om en fyring, da det kom kort efter, at fødevareminister Rasmus Prehn (S) varslede, at der skulle ryddes op i styrelsen på grund af den dårlige sagsbehandling.

I maj udtalte statsrevisorerne nemlig hård kritik af, at der ikke var tilstrækkelig kontrol med landbrugstilskud i perioden 2014-19.

Den manglende kontrol betød, at enkelte landmænd, ved at opsplitte bedrifterne i flere CVR-numre, kunne skrabe ekstra millioner til sig.

Derudover fik Jette Petersen i 2020 355.000 kroner i fratrædelsesgodtgørelse for så at blive ansat igen. Og hun beholdt godtgørelsen, skrev journalista.dk, som fik aktindsigt i sagen.

Jette Petersen overtager bestyrelsesposten efter Martin Romvig, der pr. 1. september 2021 tiltrådte som Administrerende Direktør i Klimafonden Skive.

 

Læs også