Stort rykind til afskedsreception

Næsten 300 gæster deltog i Povl Fritzners afskedsreception på Sørup Herregaard ved Ringsted.

Knap 300 deltog i Povl Fritzners afskedsreception på Sørup Herregaard. Foto: Jesper Hallgren Toastmaster Poul Henrik Prahl (til venstre) stod for den første tale til Povl Fritzner, som her kvitterer med en skål. Foto: Jesper Hallgren Povl Fritzner havde opfordret til, at eventuel erkendelighed blev doneret til Ronald McDonalds Børnehus, men fik alligevel også selv en stor gavehøst. Foto Jesper Hallgren

Gennem 30 år har Povl Fritzner utrætteligt kæmpet for de danske landmænd, men alting har en ende, og tiden som »landbrugspolitiker« er nu slut.

Det blev for nylig markeret ved en afskedsreception for Povl Fritzner landmænd, forretningsforbindelse, »med- og modkompetanter« samt familie og venner.

Folk fra nær og fjern valfarterede i den anledning til Sørup Herrgaard syd for Ringsted, hvor der var mulighed for at takke Povl Fritzner for hans store indsats for dansk landbrug.

250 havde på forhånd meldt sin ankomst og fik tildelt en plads ved de runde borde, men i løbet af receptionen dukkede yderligere omkring 50 gæster op, og det gav til tider lidt logistiske udfordringer med at få plads til alle.

Ignorerede politiet

Povl Fritzners gode kollega gennem mange år, Poul Henrik Prahl, havde også lidt udfordringer. Han var nemlig toastmaster, og han havde en liste med mere end 20 talere, sange og andre indslag, der undervejs skulle findes plads til i programmet.

Poul Henrik Prahl stod selv for den første tale, og han fortalte blandt andet en episode, hvor Povl Fritzner på motorvejen på Fyn i flere omgange ignorerede en bilist, der forsøgte at få ham til at stoppe.

Povl Fritzner ringede i stedet til politiet og fortalte, at han blev forfulgt af en idiot. Det viste sig imidlertid, at denne »idiot« var en civil betjent. Ordensmagten var naturligvis ikke tilfreds med Povl Fritzners handling, men han slap alligevel billigt med en mindre bøde.

- Det er typisk for dig, Povl. Du kan snakke dig for hvad som helst, påpegede Poul Henrik Prahl til stor morskab i forsamlingen.

Stopper nok aldrig

Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, kom i sin tale også ind på Povl Fritzners mundtlige egenskaber, der er i en klasse for sig selv.

- Enhver taler må være dyb misundelig på dig, og du kan slippe godt fra mange ting, sagde Søren Søndergaard, der konstaterede, at Povl Fritzner kun havde proklameret, at han trækker sig »delvist tilbage«.

- Det her er nok slet ikke en afskedsreception. Du stopper nok aldrig. Jeg er i hvert fald sikker på, at du ikke stopper med at blande dig, og heldigvis for det, lød det videre fra Søren Søndergaard.

Forgængeren på posten som formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, holdt også en tale for Povl Fritzner ligesom blandt andre VKST-formanden Torben Hansen, Bæredygtigt Landbrugs formand, Peter Kiær, Landbrug & Fødevarers tidligere viceformand Lars Hvidtfeldt og mange andre.

50.000 kroner i indsamling

Povl Fritzner havde op til sin reception meddelt, at eventuel erkendelighed ønskes som donation til familier med alvorligt kræftsyge børn via Ronald McDonalds Hus. Det ønske opfyldte mange af gæsterne, og til receptionen kunne toastmaster Poul Henrik Prahl oplyse, at indsamlingen var på næsten 50.000 kroner.

/ jhal

Læs også