Fødselsdagsportræt: Planteavl er Bent Nissens store passion og styrke

Den 13. juli fylder Bent Nissen 60 år. Han er mangeårig direktør i DLG og nyudnævnt CEO hos HaGe, DLG´s tyske grovvareselskab.

Bent Nissen er uddannet civiløkonom og har desuden en HD i regnskab og økonomistyring. Siden 1990 har Bent Nissen været en del af DLG, hvor han begyndte som trainee. Her 32 år senere er der løbet rigtig meget vand gennem åen og for Bent Nissens vedkommende er der langet millioner af tons såsæd, planteværn og gødning over disken.
 
Gennem sine 32 år i DLG-koncernen har Bent Nissen skabt imponerende resultater på planteavlsområdet, hvor han som ung hurtigt avancerede til underdirektør og senere til vicekoncerndirektør.
 
I 2017 blev han udnævnt til koncerndirektør med ansvar for alle koncernens aktiviteter inden for planteavl. For nylig blev Bent Nissen udnævnt til CEO i DLG´s tyske datterselskab HaGe, hvor han igennem de seneste år også har stået i spidsen for en omfattende transformation planteavlsområdet.
Gennem alle år i DLG har Bent Nissen med sin strategiske sans og stærke forretningsmæssige forståelse sat retning og skabt resultater, uanset hvilken opgave han er blevet bedt om at løse.

Bæredygtighed et nøgleord

Bent Nissen er en vellidt og respekteret leder, der formår at få en organisation til at arbejde sammen mod et fælles mål, og det er utrolig vigtigt for ham, at kollegaerne føler sig rustet til arbejdet og er trygge ved at træffe beslutninger. Bent Nissen gør ligeledes også en dyd ud af at udvikle kollegaerne og uddele opgaver, der udfordrer, uanset om medarbejderen har to eller tredive års erfaring.
 
Bæredygtighed er efterhånden blevet et buzzword i landbruget, og det er også et emne, som Bent Nissen er optaget af. Han er overbevist om at bæredygtighed og kommercielle interesser kan og skal gå hånd i hånd, og Bent Nissen er derfor også aktiv i projekter inden for grønnere produktion af gødning og planteforædling.
 
Bent Nissen er foruden at være CEO i HaGe også bestyrelsesformand i Sejet Planteforædling, Dangødning, Dankalk og Scandagra Polska, samt bestyrelsesmedlem i Scandagra Baltikum.
 
Både i arbejdslivet og privat har Bent Nissen det bedst med at tingene står snorlige. Han er af den opfattelse, at der skal være orden i sagerne, og at man arbejdsmæssigt skal være forberedt til fingerspidserne i mødet med kunderne.
 
I privaten er Bent Nissens helt store hobby arbejdet i haven. Rette kanter, en veltrimmet plæne og opstammede kirsebærtræer er frirummet fra arbejdet.

Læs også