Gæster fra nær og fjern fejrede BL-formand

Fødselsdagsreception for formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, der rundede 50 år.

Næstformand i Bæredygtigt Landbrug, Gustav Garth-Grüner (til venstre), og venstre-politikeren Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet. Velkomsttale fra projektchef i Bæredygtigt Landbrug, Kim Koch (til venstre). Per Larsen (til venstre), folketingsmedlem for de konservative, var blandt de mange, der kunne lykønske Peter Kiær.

Bæredygtigt Landbrugs formand, Peter Kiær, havde for nylig inviteret til 50-års fødselsdagsreception på Café Simona i Rønnede Golfklub.

Til arrangementet var omkring 100 gæster, som var kommet fra nær og fjern for at fejre formanden. Deriblandt landmænd, politikere og stærke foreningsaktive kræfter. Der var flere taler, hvor fødselaren fik genopfrisket minder i festlige vendinger og blev hyldet blandt andet for sin indsats for danske landmænd og deres rettigheder. 

Fandt sin levevej

Peter Kiær blev født i Gentofte, som søn af en jurist og en tandlæge, som tilbage i 1976 besluttede at forlade den københavnske forstad til fordel for Terslev lidt uden for Haslev.

Faderen, som dengang havde selvstændig tandlægepraksis og desuden var formand for de praktiserende tandlæger, havde altid været interesseret i specielt jordbrug og ville nu have indfriet sine drømme om at blive landmand.

Efter et et-årigt uddannelsesophold i USA midt i 1990’erne, hvor han blandt andet læste jordbrug og økonomi, blev Peter Kiær enig med sig selv om, at landmandsvejen også for ham var den helt rigtige vej at gå.

Politisk udvikling

Lysten til det politiske og organisatoriske arbejde har blandt andet gjort ham aktiv i interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug, som han har været formand for siden 2021 og medlem af siden foreningens begyndelse i 2010.

- Det har været en spændende rejse for foreningen fra at være en ren protestorganisation til i dag, hvor vi stadig har en skarp tunge, men samtidig er velkomne i mange kredse, blandt andet med juridiske og faglige input til folkevalgte, fortæller Peter Kiær.

Hverdag og fritid

Hjemme på Storgaarden, som han overtog i 1999, har Peter Kiær til daglig ansvaret for 430 hektar hvede, byg og raps, ligesom han har en griseproduktion med sohold og smågrise.

Fritiden bruges med blandt andre teenagesønnerne Konrad og Arthur, kæresten Malene og parrets to labradorhunde, ligesom han interesserer sig for jagt.

Læs også