Kommende sergent får Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat

Jens er bare lige inde og hjælpe sin tidligere arbejdsgiver Kaj Homilius A/S i sin sommerferie, og pludselig står alle kollegaerne, hans forældre og repræsentanter fra Dansk Maskinhandlerforening klar til at overraske ham med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

Det skriver Dansk Maskinhandlerforening i en pressemeddelelse.

Der har været tilløb til dagen længe, da Jens både har været i Australien, gennemført sin værnepligt og nu er han blevet i militæret for at tage sergentuddannelsen, men alligevel er det lykkedes for alle at holde overraskelsen hemmelig for hovedpersonen.

Anerkendelse

I sin tale til Jens siger værkfører Peter Bæk Nielsen blandt andet:

- Fra den første dag har du været flittig og engageret. Du stiller store krav til dig selv og stiller hele tiden spørgsmål – hvorfor gør vi, som vi gør, og hvad er formålet. Det afspejler sig også i dine karakterer, hvor du har ligget i top hele vejen igennem – der var vist kun en enkelt gang, hvor du kom hjem og sagde: »Den karakter skal vi ikke snakke om, det har jeg styr på til næste gang«. Og det blev da også til et flot 12-tal i din svendeprøve. Du er selvstændig, og så er du god til at hjælpe andre og lære fra dig. Du er positiv og har et godt humør, og så er du også med på lidt fis og ballade engang imellem. Du er aldrig bleg for at tage en udfordring op, om det så er her hos os, eller i Tanzania du skruer.

Der blev nævnt flere gange, at det var så fortjent, at Jens skulle modtage legatet, og ifølge medindehaver Erik Homilius står døren også altid på klem, hvis Jens får lyst til at komme tilbage, når han har fået sin militæruddannelse.

Ønsker en lederuddannelse

Jens er vokset op med sine forældre og to brødre på Errested Maskinstation ved Haderslev og har været med omkring maskinerne altid.

- Jeg kan godt lide at køre, men det har altid været det med at skrue, der har fanget min interesse mest, og derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg skulle være landbrugsmaskinmekaniker. Jeg var i praktik her hos Kaj Homilus en uge, og så fik jeg tilbudt lærepladsen. Jeg ved heller ikke, hvor jeg ellers skulle have søgt, for jeg er jo Fendt-mand, så det her var helt perfekt, siger Jens.

Jens har allerede fået mange store oplevelser med sit fag. I forbindelse med sin uddannelse har han været i Tanzania i praktik hos TPC.

- Det var en kæmpe oplevelse, og man bliver kastet ud i en anderledes kultur både arbejdsmæssigt og socialt. Vi var også ude og opleve en masse, os der var afsted sammen. Efter jeg blev færdigudlært, har jeg også været i Australien og arbejde på et Agco-værksted. Det var en noget anderledes oplevelse, for denne gang var der jo hverken min familie eller kammeraterne fra skolen. Pludselig var jeg helt alene og skulle klare det hele selv. Det var lidt svært i starten, da det ikke er helt så sjovt at opleve ting selv, og ikke have nogen at dele oplevelserne med. Men heldigvis var kollegaerne på værkstedet rigtig gode til at tage mig med på pub osv., fortæller Jens og fortsætter:

- Efterfølgende besluttede jeg mig for, at jeg ikke ville gå glip af værnepligten. Det viste sig, at det var rigtig sjovt, og de var glade for mig derinde. Jeg har en målsætning om at få en ledende stilling på et tidspunkt, da jeg godt kan lide at tage ansvar og lede og fordele arbejdet. Derfor synes jeg, at militæret er en god måde at få en lederuddannelse på fremfor at sidde på skolebænken og uddanne sig i ledelse. Det er mere mig, at man skal lave noget aktivt, samtidig med at man også har noget teoretisk, så det besluttede jeg mig for at prøve, og så må vi se, hvad det fører til.

- Jeg føler ikke, jeg er færdig med at rejse med mit arbejde, men om det bliver som soldat eller mekaniker må tiden jo vise.

Hvad der skal ske med pengene fra legatet, har Jens jo af gode grunde ikke nået at tænke så meget over.

- Nu er jeg jo på SU for første gang i mit liv, så det er da meget rart med et tilskud, slutter han med et smil.

Læs også