Tidligere leder af sønderjysk kvægavlskontor er død

Povl Solmer Frank, kendt i de sønderjyske kvægkredse for sit arbejde i kvægavls- og kontrolforeninger, er død, 89 år gammel. Det skriver landboforeningen Spiras i et mindeord. Her følger Christian Lunds, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg samt 1. næstformand i Spiras, mindeord:

»Det er med sorg, vi har modtaget meddelelsen om Povl Solmer Franks død. Han blev 89 år. Povl Solmer Frank, der boede i Vojens, har om nogen sat det sønderjyske kvægbrug på kortet gennem sit store arbejde i kvægavls- og kontrolforeninger. Han var en kompetent leder af det sønderjyske kvægavlskontor i Vojens fra 1973 og frem til sin pensionering. Der var stor opbakning til det arbejde, han leverede.

Povl Solmer Frank var udviklingsorienteret, og han indså tidligt, at data ville få stor betydning for den danske kvæglandmand – både i det daglige arbejde, fagligt såvel som politisk. Samtidig var han dygtig til netværk og havde eksempelvis store berøringsflader i Tyskland omkring kvægavl. Politik havde hans store interesse, og han havde ofte en holdning til det samfund, han levede i.

Det sønderjyske fællesdyrskue i Aabenraa var hans hjertebarn, og han bidrog om nogen til at udvikle et skue, hvor land og by kunne mødes. Trods sin høje alder holdt han hjernen skarp med til stadighed at læse fagblade og aviser. Han fastholdt livet igennem sin nysgerrighed, og han fik på utallige rejser oplevet mange andre lande. Povl Solmer Frank elskede den danske natur. Det er en stolt sønderjyde, der er gået bort. Æret være Povl Solmer Franks minde.«

Læs også