Personalerokade hos Johs. Mertz

November har budt på personaleændringer hos Johs. Mertz, hvor blandt andet Tom Ellerød har afløst Kurt Ødegaard, der har valgt at trappe ned.

Nyansatte Niels »Niller« Hansen (til højre) afløser Mads Larsen, der har været kørende sælger de seneste to-tre år. Fremover skal Mads Larsen være maskinsælger hos Johs. Mertz. Foto: Jonas Walker

Større satsning på maskiner og redskaber til rækkeafgrøder og økologisk landbrug samt øget fokus på salg af slid- og reservedele har medført både nyansættelse og intern personalerokade hos maskinforretningen Johs. Mertz A/S.

Firmaets erfarne maskin- og redskabssælger Kurt Ødegaard, der igennem mange år har stået for salg af redskaber til rækkeafgrøder og økologisk landbrug, har valgt at trappe ned arbejdsmæssigt, og hans opgaver varetages nu i stedet af 47-årige Tom Ellerød, der er nyansat.

Tom Ellerød, der er uddannet landmand, har de seneste seks år været hos ansat Dansk Landbrugs Management A/S (DLM), hvorfra han har stor praktisk erfaring med anvendelse af maskiner og redskaber til rækkeafgrøder og økologisk landbrug.

- Igennem flere år har Tom haft en faglig dialog med Kurt. Og da Kurt valgte at trappe ned, var det et naturligt valg for os at ansætte Tom som hans afløser, fortæller Gert Klitgaard, direktør i Johs. Mertz.

Tom Ellerød skal hovedsageligt køre i Østdanmark, men Johs. Mertz har også flere potentielle kunder både på Fyn og i Jylland, der skal serviceres, så han får ind imellem også ture over Storebælt.

Punktum efter 52 år

Det er over 52 år siden, at Kurt Ødegaard havde første arbejdsdag hos Johs. Mertz, der dengang havde hovedafdeling i Nykøbing Falster. Her begyndte han den 15. juli 1971 i lære på reservedelslageret.

I to omgange har Kurt Ødegaard været udenfor huset, men begge gange er han vendt »hjem« til Johs. Mertz, hvor han sammenlagt har været ansat i 37 år. I en årrække var han afdelingsleder i Nakskov-afdelingen, efterfølgende driftschef for hele virksomheden, inden han i 2019 valgte at blive produktsælger med fokus på roeoptagere, radrensere og økologi.

Indtil videre møder Kurt Ødegaard to dage om ugen ind på Johs. Mertz’ flotte hovedsæde i Maribo, og næste år er det så hans plan at sætte det sidste punktum for hans lange erhvervskarriere.

- Jeg forventer, jeg stopper på et tidspunkt i løbet af første halvdel af 2024, fortæller Kurt Ødegaard, som til januar fylder 68 år og glæder sig til at få mere fritid, så han får mere tid til at cykle og flere oplevelser i autocamperen.

Ny kørende sælger

I bestræbelserne på at skabe øget fokus på salg af slid- og reservedele har Johs. Mertz foretaget en anden ændring.

Niels »Niller« Hansen er nemlig blevet ansat som kørende sælger med fokus på slid- og reservedele. Niels »Niller« Hansen, 46 år og uddannet landmand, har en stor erfaring med salg og et godt kendskab til landbruget

Niels »Niller« Hansen afløser Mads Larsen, der har været kørende sælger de seneste to-tre år. Fremover skal Mads Larsen være maskinsælger i forretningen, og det er med fokus på Ropa.

Kasper Magner Isaksen, reservedelssalgschef hos Johs. Mertz, påpeger vigtigheden i at kunne besøge kunderne hjemme i deres vante rammer, og når de har tid.

- Uanset om det er på Lolland-Falster eller Sjælland, er det vigtigt, vi rykker ud. Det handler også om at »sparke dæk« og fortælle, hvad vi har at tilbyde til de enkelte maskiner og redskaber, forklarer Kasper Magner Isaksen og tilføjer:

- Vi skal også have registreret kundernes maskiner, så vi nemmere kan hjælpe dem, når behovet er der. På den måde klæder vi kunderne bedst muligt på, så de ikke skal holde for meget stille i sæsonen.

Læs også