BJ-Agro hyrer endnu en kartoffel-entusiast

For at styrke sig yderligere som vidensvirksomhed indenfor dyrkning af kartofler, har BJ-Agro ansat Emil Koch Pedersen i virksomhedens team på Sjælland.

Her vil han fra 1. februar løfte opgaven sammen med agronom Søren Overgaard Schnipper og det øvrige BJ-Agro team, der har hovedkontor i Hovborg.

Emil Koch Pedersen har både som landmand og under sin uddannelse som Agronom interesseret sig for planteavl af højværdiafgrøder og især kartofler.

- Vi har igennem de seneste år suppleret os med fire unge agronomer og agrobiologer, der indgår i vores forsøgs- og rådgivningsarbejde, fortæller Benny Jensen, der er direktør for Forsøg og Rådgivning i BJ-Agro.

Benny Jensen glæder sig over, at BJ-Agro igennem de unge mennesker får podet de erfarne seniorrådgivere med ny viden fra uddannelsesinstitutionerne, samtidig med at virksomhedens store viden og erfaring med kartofler kan gives videre til nye generationer af rådgivere og landmænd.

Adm. direktør for BJ-Agro Ulrik Kragh glæder sig også over, at det er lykkedes at tiltrække en nyuddannet kartoffelentusiast.

- Emil Koch Pedersen har gennem sin uddannelse vist vigtig interesse for fremtidens løsninger indenfor kartofler og planteavl. Med Emils udadvendte personprofil vil vi kunne tilbyde vores innovative rådgivningsløsninger til endnu flere landmænd på Sjælland og de omkringliggende øer. Ikke mindst mulighederne for optimering af gødskningen ved hjælp af planteanalyser vil komme til at fylde endnu mere, ligesom Emils kendskab til brug af biostimulanter mod afgrødernes stress passer perfekt i BJ-Agros koncept.

Emil Koch Pedersen ser frem til at komme i gang hos BJ-Agro.

- Jeg har bevidst søgt mod en virksomhed, der tænker i helheder i planteavl og især kartoffelavlen. Så da jeg fik præsenteret, hvordan BJ-Agro gennem sin rådgivning fokuserer på optimering af planteavl omkring kartoflen, og samtidigt supplerer de traditionelle løsninger med biostimulanter, planteanalyser og Flex bladgødning, vidste jeg, at det var et godt sted for mig som nyuddannet at kunne forsætte min udvikling, siger Emil Koch Pedersen.

Emil starter d. 1. februar 2024. Det betyder, at han kan nå at blive involveret i kundernes markplaner og hjælpe med markbesøg og indsamling af planteanalyser i løbet af denne vækstsæson.

BJ-Agro er nu 18 ansatte, der specialiserer sig i planteavlsrådgivning med fokus på kartofler, forsøgsaktiviteter med henblik på opbygning af viden om nye løsninger til majs- og kartoffelavl, salg af specialprodukter til planteavl og rådgivningsydelse på fællesindkøb til jyske og fynske landmænd.

Læs også