bannerPos

Dalby Mølle får ny formand

Redaktionen

11-05-2019 07:52

Dalby Mølle, Kolding, der blandt andet fremstiller økologisk, glutenfri havregryn og ejes af Good Food Group, har fået tidligere Rynkeby-direktør, Jørgen Dirksen, som ny bestyrelsesformand. Det skriver FødevareWatch med en meddelelse fra CVR som kilde.

Vejle-koncernen Good Food Group opkøbte 65 procent af Dalby Mølle A/S i 2016.

Ud af bestyrelsen træder Dalby Mølles forhenværende ejer Claus Sønniksen sammen med formanden Otto Christensen, der i 24 år frem til 2010 var ejerleder i Good Food Group. Siden 2010 har sønnen Torben Christensen ledet koncernen, der i november blev solgt til kapitalfonden Maj Invest ifølge netmediet.

I Dalby Mølle har man i bestyrelsen nu i stedet fået Jørgen Dirksen, der også skal være formand. Han var i 17 år frem til 2017 direktør i Rynkeby Foods.

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next