bannerPos

Dansker på skotsk agri tech-eventyr

Ole Mygind kommer fra en stilling som VP Sales North Europe hos Poly, men skal nu være ansvarlig for global vækst hos den skotske agri tech-virksomhed IGS.
14-01-2020 16:15

Danske Ole Mygind skal på et skotsk agri-tech eventyr. Han er blevet ansat til at stå i spidsen for global vækst hos den skoske virksomhed Intelligent Growth Solutions, der arbejder med indendørs vertikalt landbrug.

IGS, der blandt andet udvikler fuldautomatiske vækstenheder med intelligent styring af klimaforholdene, har i 2019 rejst 65 millioner kroner i venturekapital .

- Vertical farming er på mange områder en pionerende teknologi inden for bæredygtigt landbrug, og jeg var ikke længe om at sige ja tak, da jeg fik muligheden, siger Ole Mygind, der med den nye stilling forlader en lang karriere med salg- og ledelsansvar inden for IT-branchen.

IGS’s væksttårne anvender kunstig intelligens og patenteret teknologi til lys- og luftstyring til at gro forskellige afgrøder i et lukket miljø.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.
Side 1 af 1747 (34925 artikler)Prev1234567174517461747Next