Jørgen H. Mikkelsen valgt som viceformand i EU-organisation

Jørgen H. Mikkelsen blev torsdag valgt til viceformand i Cogeca for en treårig periode. Cogeca repræsenterer de europæiske landbrugskooperativers interesser i EU. 

Jørgen H. Mikkelsen er blandt andet planteavler, formand for Danish Agro og medlem i formandskabet hos Landbrug & Fødevarer. 

Cogeca har repræsenteret de europæiske landbrugskooperativers interesser i EU siden oprettelsen i 1959. I 1962 fusionerede organisationen med Copas sekretariat. Jørgen H. Mikkelsen kommer til at indgå i formandskabet for Cogeca, der sammen med Copa danner et koordineringsudvalg, der enes om organisationernes fælles aktiviteter og holdninger.

- Han er derfor med til at sætte et solidt dansk aftryk, når organisationen mødes med EU-Kommissionen eller med EU-parlamentarikere for at påvirke politiske beslutninger vedrørende landbrugets aktiviteter og samtidig fremme løsninger på vigtige spørgsmål af juridisk, økonomisk eller social karakter, lyder det i en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer. 

Spansk formand

Sammenlagt taler Cogeca på vegne af 40.000 landbrugskooperativer, der beskæftiger cirka 660.000 mennesker og med en samlet årlig omsætning på over trehundrede milliarder euro. Organisationens nyvalgte formand er spanske Ramon Armengol, der har været svineproducent i 20 år.

Jørgen H. Mikkelsen er også bestyrelsesformand i forsikringsselskabet Alm. Brand og har i en årrække været politisk aktiv – blandt andet i Køge byråd. 

- Landbrug & Fødevarer er glade for, at der nu er en stærkt L&F-repræsentant, der kan medvirke til at sikre lige konkurrencevilkår på europæisk og internationalt plan, fastslår organisationen i pressemeddelelsen.

mip

Læs også