bannerPos

Landbrugets førstekvinde har hjulpet til hjemme på godset

Anne Arhnung, direktør i Landbrug & Fødevarer, fylder i dag 50 år. I næsten halvdelen af sit liv har hun arbejdet i erhvervsorganisationen.

Redaktionen

28-06-2019 10:32
L&F-direktør Anne Lawaetz Arhnung fylder i dag 50 år. Den uddannede jurist, der er opvokset på et gods på Lolland, blev ansat i Landbrugsrådet for 23 år siden.

Egentlig havde Anne Lawaetz Arhnung fået nok. Hun ville ikke have mere med landbruget at gøre, for selvom det altid havde ligget i luften, at hun skulle gå i sine forældres, bedsteforældres og oldeforældres fodspor, så fik et praktikophold i en landboforening hende på andre tanker. Det var for kedeligt, så hun droppede landbrugsstudierne, forlod Lolland og rejste til København.

Tv-serien Advokaterne fik hende til at søge ind på jurastudiet, men tilknytningen til landbruget forsvandt ikke, for weekenderne blev tilbragt på godset hjemme på Lolland, hvor hun hjalp sine forældre med det, der krævede en ekstra hånd.

Langsomt gled drømmen om et advokatkontor med spektakulære retssager i baggrunden. Landbruget krøb tilbage under huden, og da Landbrugsrådet ringede fra Axelborg, var hendes skæbne besejlet.

23 år i landbrugets tjeneste

Kammeraterne fra gymnasiet fik ret, da de skrev i Blå bog, at Anne ville ende som »cand.jord«.

Hendes første job for landbruget var i veterinærafdelingen. I dag – næsten 23 år senere og på sin 50-års fødselsdag – har hun nået toppen af Landbrug & Fødevarer. Desuden har hun sammen med sin mand, Niels Dengsøe – formand for grovvareselskabet DLG – en gård med malkekvæg ved Hjarbæk Fjord vest for Viborg.

På sin vej til erhvervets top har Anne Arhnung varetaget adskillige funktioner. Som sekretariatschef, viceadministrerende direktør, direktør for landbrugets videnscenter, Seges, og meget andet. Det ligger hende på sinde, at landbruget fortsat udvikler og moderniserer, så den danske fødevareproduktion kan fastholde sin position blandt de bedste i verden.

Det kræver, at der findes løsninger, som passer ind i tidens krav om bæredygtighed – ikke kun i forhold til natur, miljø og klima, men også i forhold til at sikre en økonomisk bæredygtighed for de medlemmer, hun repræsenterer i L&F.

Fødselsdagen fejrer hun med sine to døtre, hvoraf den ældste netop er blevet student.

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next