bannerPos

Ny formand for Kreaturforum

11-12-2019 06:50

Medlemmerne af Danish Crowns Kreaturforum har tirsdag valgt Karsten Willumsen som formand og Jørgen Larsen som næstformand.

De er valgt af de 49 medlemmer af Danish Crown Beefs Kreaturforum efter Kredsmøderne i sidste uge.

Karsten Willumsen er valgt som ny formand efter Peder Philipp, der ikke genopstillede til posten.

- Jeg er glad for valget og går ind til opgaven med stor ydmyghed og respekt for andelshaverne, som har vist mig deres tillid. Jeg tror på, at vi har noget at byde på fremadrettet, og derfor tror jeg også på, at vores virksomhed vil udvikle sig positivt. Vi har en opgave i at sikre oksekødets plads på danskernes middagsborde, og den ser jeg frem til at tage fat på, for vi skal have italesat alt det, vi kan på både bæredygtighed og spisekvalitet, siger Karsten Willumsen.

De øvrige i bestyrelsen for Danish Crown Beef er Jens Lykou og Steen Nørgaard. Derudover blev Ole Sørensen, Gitte Grønbæk, Hans Christian Oksbjerg, Klaus Schellerup og Mikkel Baltzer Jensen valgt til Danish Crowns repræsentantskab.

Karsten Willumsen er som formand for Kreaturforum født medlem af bestyrelsen i både Danish Crown A/S og Danish Crown AmbA, mens Jørgen Larsen har status af observatør i bestyrelsen for Danish Crown AmbA.

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next