bannerPos

14.000 landmænd modtager forslag til at opfylde efterafgrødekravet

21-10-2020 09:47

Seges har nu første udgave af et program klar på landmand.dk, som kan give et bud på, hvordan landmanden billigst muligt kan opfylde efterafgrødekravet.

- Vi har bygget en beregningsfunktion, som beregner efterafgrødekravet på den enkelt bedrift og viser, hvor mange hektar landmanden skal vælge af de enkelte virkemidler for at få den økonomisk bedste løsning, fortæller landskonsulent Søren Kolind Hvid, Seges.

Når landmændene logger ind på landmand.dk og vælger Virkemiddelvælgeren, vil de straks se forslag til, hvor mange hektar af de enkelte efterafgrøder, tidlig såning, m.v., som vil give dem den økonomisk bedste løsning på deres bedrift.

- Det er vigtigt at understrege, at der er mange individuelle forhold på en bedrift, som kan afgøre valget af virkemidler, men som programmet ikke kan tage hensyn til. Derfor er det vigtigt, at landmændene og deres rådgivere ser virkemiddelvælgerens forslag som inspiration og ikke den endelige løsning, understreger Søren Kolind Hvid.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next