Tysk slagtesvinenotering uændret

Den tyske notering på slagtesvin er uændret 1,42 euro pr. kg (10,58 kroner).

- Markedssituationen på det tyske slagtesvinemarked har stabiliseret sig. Udbudspuklen i kølvandet på påskeferien er afviklet, og der er for tiden ingen større problemer med at afsætte slagteklare grise. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN har det p.t. ingen betydning, at nogle tyske slagterier fortsat har reduceret slagtekapaciteterne i forbindelse med coronasmittede medarbejdere. Da man forventer et faldende udbud i de kommende uger, opstår der heller ikke prispres fra slagterierne, skriver Danske Svineproducenter i en meddelelse.

På kødmarkedet har situationen imidlertid ikke ændret sig.

Massive stigninger på mælkeprodukter

- Vi står foran genåbninger af verdens spisesteder, og det medfører massive stigninger på mælkeprodukter. Blandt andet er cheddarost steget med 582 procent i år, skriver AgroMarkets i en analyse på sin hjemmeside.

- Det er en hurtigere start end ventet for USAs restaurationsbranche, der øger efterspørgslen efter blandet cheddarost. Nu, hvor grillsæsonen går i gang, forventer man, at efterspørgslen kun vil stige yderligere. Det betyder, at restauranternes cheddarost er steget solidt fra 1,75 dollar pr. pund til nu 2 dollar.

- Flere analytikere vurderer, at prisen sagtens kan stige mere, påpeger AgroMarkets.

Læs også