Forventer øget svineproduktion i EU

EU Kommissionen forventer en stigning på 1,7 procent i produktionen af grisekød i EU i 2021.

Det er ifølge Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer en opskrivning fra seneste prognose fra foråret 2021, hvor forventningen var en mindre stigning på 0,7 procent.

Den stigende produktion forventes for Danmark, Spanien, Belgien, Frankrig, Italien, Holland og Polen. Dette forventes at mere end kompensere for faldende produktion i Tyskland, fremgår det af nyhedsbrevet.

Det amerikanske landbrugsministerium USDA har hævet sine forventninger til EU’s produktion i 2021 til en stigning på 2,2 procent – en markant stigning i forhold til april måned, hvor forventningen var en stigning på 1,4 procent.

Når det gælder eksporten af grisekød ud af EU, forventer Kommissionen en mindre stigning på fem procent for 2021, trukket af et øget salg på hele 24 procent i første halvår.

 

Alt tyder på nedgang i kinesisk import af grisekød

Ud fra rapporter om tilbagegang i den kinesiske efterspørgsel her i sommermånederne, må der forventes en tilbagegang fremadrettet i den kinesiske import for 3. kvartal. Det skriver Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer. 

I andet kvartal var der fortsat en stor kinesisk import af grisekød, viser nye tal, som de kinesiske myndigheder har offentliggjort for juni måned og dermed også 2. kvartal 2021.

Den kinesiske import i 2. kvartal lå stabilt i forhold til de nærmest foregående kvartaler. I løbet af 2019 og frem til 2. kvt. 2020 steg den kinesiske import kraftigt og har siden stabiliseret sig på et højt niveau.

 

 

Læs også