Udvikler flerårig kornsort

Laboratoriet i Carlsberg er i samarbejde med Københavns Universitet i gang med at udvikle en ny flerårig kornsort baseret på vildt hvedegræs. Det skriver JP-mediet Finans.

Målet er at hjælpe klimaet og gøre afgrøden mere tørkeresistent.

Ifølge chefen for laboratoriet, Birgitte Skadhauge, skal den nye type byg kunne bruges af alle. Også konkurrenterne.

Frankrig og Tyskland: EU skal forbyde aflivning af hanekyllinger

Frankrig og Tyskland indfører nu en lov imod den omfattende aflivning af daggamle hanekyllinger i ægproduktionen. Loven, der gør aflivningerne forbudte, træder i kraft ved årsskiftet. Det skriver mediet Økologi Nu med Euractiv.com som kilde.

- Fremover skal rugerierne ved hjælp af teknologi kunne kønsbestemme kyllingerne, inden de udklækkes, og nu opfordrer de to nationer EU til at indføre en fælles lov imod aflivningen. Det skete på et møde mellem EU's landbrugsministre i denne uge, skriver Økologi Nu.

Ifølge mediet bakker både Østrig, Spanien, Irland, Luxembourg og Portugal op om et EU-forbud.

Det vurderes, at tre millioner af hanekyllingerne aflives i Danmark hvert år, mens der i EU årligt aflives cirka 300 millioner hanekyllinger.

Hvis teknologien og økonomien er på plads, er Lars Bredahl, formand for Æg- og Fjerkræudvalget i Økologisk Landsforening, ifølge Økologisk Nu positivt indstillet overfor forslaget.

 

Herregårde og slotte slår dørene op

Slotte og herregårde slår dørene op, når der den 15. august 2021 afholdes Herregårdenes Dag for tredje gang. Herregårdenes Dag begyndte i 2019 og afholdes hvert år den tredje søndag i august.

- Herregårdenes Dag er iværksat af Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, og tanken bag begivenheden er at sætte fokus på de danske slotte og herregårde, som er en væsentlig, men ofte overset, del af den danske kulturarv, lyder det i en pressemeddelelse.

Læs også