Ny bog sætter fokus på vandingsmaskinens historie

Museumsdirektør John Rendboe har skrevet en bog om vandingsmaskinens opfindelse og udvikling i det danske landbrug – fra den lokale smed til de store producenter.

Bogen, der hedder »Uden vand, intet liv – kreativitet, virketrang og produktudvikling«, beretter historien om de danske producenter af vandingsanlæg, vandingsmaskiner og pumper til markvanding.

- Her er tale om mennesker, der har kastet sig ud i produktion af et produkt med store muligheder. Innovation var ikke noget, der skulle implementeres langsomt efter alle kunstens regler. Man tog en chance, når den bød sig. Smeden spillede en bærende rolle i denne udvikling, lyder det fra forlaget Historia i en pressemeddelelse.

Bogen er på 300 sider.

Uddannelsessted åbner dørene

Torsdag, fredag og lørdag kan interesserede snuse til studielivet på jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus og høre om de ni specialer indenfor blandt andet planter, ledelse og økonomi.

Det sker i forbindelse med, at Erhvervsakademi Aarhus åbner dørene og inviterer til åbent hus.

Hvert år optages der på landsplan i omegnen af 200 studerende på den 2-årige uddannelse til jordbrugsteknolog, som udbydes i Odense, Slagelse og Aarhus. Ifølge Erhvervsakademi Aarhus læser 70 procent i Aarhus.

Ny direktør for foderdivisionen i HaGe

1. marts tiltræder 32-årige Ida Steensen som direktør for foderdivisionen i DLG’s tyske selskab HaGe og bliver samtidig en del af HaGe's ledelse. Hun kommer fra en stilling som senior fagchef og souschef i DLG's afdeling for Husdyrekspertise.

Ida Steensen kommer dermed til at stå i spidsen for HaGe's foderdivision, der dækker hele værdikæden fra indkøb og produktudvikling til produktion og salg. Sammen med sit team skal hun styrke HaGe's position på fodermarkedet samt sikre et tæt samarbejde mellem HaGe og DLG på foderområdet.

Hun er uddannet cand. scient i Animal Science fra Københavns Universitet.

Privat bor Ida i Vejle, hvor hun rider konkurrencer på sine to heste.

 

Datalogisk ansætter nye medarbejdere

Udviklingsafdelingen i IT-virksomheden Datalogisk på Falster gør nu plads til to nye programmører. Det skyldes ifølge en pressemeddelelse fra firmaet landmandens krav til digitale løsninger, der kun vil stige fremadrettet.

- Der skal være plads til nye tanker og ideer, så vi kan fremtidssikre både virksomheden og landmanden, fortæller direktør Birger Hartmann.

Datalogisk ansætter også en ny produktchef med planteavlsviden. Vedkommende skal være med til at definere indhold og løsninger i fremtidens managementprogrammer – både i Danmark og i det øvrige Europa. Ansvarsområdet vil være at tilbyde og vejlede danske og udenlandske landmænd i Datalogisk software-løsninger, der kan optimere planteavlsproduktion.

Projektansvarlig Line Rosegaard er den senest ankomne medarbejder. Hun har været ansat i virksomheden siden november.

Datalogisk udbyder markstyringsprogrammerne Næsgaard Mark, Markkort, Tid og Mobile.

Læs også