Tysk notering for slagtesvin stiger

Den tyske slagtesvinenotering stiger med 7 cent (52 øre) til 1,32 euro pr. kg (9,83 kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter.

- Slagtesvinepriserne begynder at stige i næsten hele Europa. I Tyskland er udbuddet af slagteklare grise ikke særlig stort, da grisebestanden er faldet markant i de seneste måneder. Tyske omsættere mener, at der for tiden er op imod 30 procent tomme slagtesvinestalde i nogle tyske regioner. Samtidig er personalesituationen på slagterierne i forbindelse med corona mere stabil, og slagterierne kan således uden problemer udvide deres slagteaktiviteter, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Ikke desto mindre reagerede de store tyske slagterier med huspriser på noteringsstigningen i sidste uge.

Kvieeksport kan blive hårdt ramt af sanktioner

Danske Pecus International frygter for »enorme tab« som følge af Vestens sanktioner mod Rusland. Det skriver Dr.dk.

Pecus International, der har hovedsæde i Kolding, sælger blandt andet rugeæg og kvier til opstart af malkeproduktion i Rusland

- Det er nogle enorme tab, der opstår for vores virksomhed, hvis det hele går i hårdknude, siger Holger Bøgebjerg Sørensen, der er direktør og ejer.

Omkring 60-70 procent af virksomhedens omsætning kommer fra russiske kunder.

- I bund og grund er det virksomhedens eksistens, det handler om.

Før kvierne kan blive fragtet til Rusland, skal de i 28 dages karantæne i en karantænestald, og det betyder, at Holger Bøgebjerg Sørensen er nødt til at være på forkant, hvis der pludselig ikke kan komme kvier ind i Rusland i tilfælde af et eksportforbud. Eller hvis der pludselig ikke kan komme penge ud af Rusland.

I givet fald aner han ikke, hvor lang tid han i så fald vil kunne risikere at skulle vente på pengene.

Læs også