Sonotering er steget med 50 øre

Mens svinenoteringen er uændret, er sonoteringen i Danish Crown steget med 50 øre i denne uge.

- Der er stor spænding om udviklingen i markedet efter påske. Udbuddet af slagteklare grise i Europa vil få stor betydning for prisudviklingen. Det er et faktum, at antallet af grise i Tyskland og Polen er faldet betragteligt. Lige nu er der også rygter i markedet om stagnation eller ligefrem en tilbagegang i slagtningerne i Spanien. Hvis det er rigtigt, så kan det få stor betydning for priserne i Europa, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Hvedepriser brød seneste måneds prisinterval

Hvedeprisen steg med over fem procent tirsdag i sidste uge, efter tal fra USA viste, at kun 30 procent af vinterafgrøderne på nuværende tidspunkt er god/fremragende, sammenlignet med 53 procent for et år siden.

Dette gav anledning til, at finansielle aktører øgede deres netto lange positioner i US-futures med hele 19 procent i ugen.

Det skriver Jyske Bank i en markedskommentar.

- Matif-hvedeprisen fik endnu et løft onsdag, da Egypten har skiftet holdning og startede køb af hvede via »tender« fra Europa (350.000 tons), over en måned før tidligere udmeldt. Derudover er der forlydender om at tillade indkøb af hvede udenom den traditionelle tender-proces, for blandt andet at give mulighed for at sikre mængder under de normale 55-60.000 tons indkøb til attraktive priser. Egypten har også godkendt import af hvede fra Indien, som regner med at eksportere tre millioner tons i år, der svarer til 50 procent af Egyptens hvedeimport i 2021, skriver Jyske Bank.

Læs også