Ekstra millioner til skolefrugt og mælk

Fra august kan endnu flere børn få frugt, grønt eller mælk i løbet af skoledagen. Der er nemlig for over fire millioner kroner ekstra i de to ordninger i det kommende skoleår. Dermed kan endnu flere børn se frem til frugt, grønt eller mælk hver eneste skoledag, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Formålet med ordningerne for skolefrugt og skolemælk er at lære børn og unge om sunde kostvaner samtidig med, at man sørger for at give dem sunde mellemmåltider i skoletiden. En evaluering af skolefrugtordningen, som Landbrugsstyrelsen har fået udarbejdet, viste blandt andet, at et daglig skud frugt gør, at skoleelever spiser færre usunde snacks, mens de er i skole. 

Ifølge evalueringen indtager børn og unge, der deltager i skolefrugt og grøntordningen i gennemsnit 47 kalorier om dagen fra usunde snacks i skoletiden, imens elever, som ikke deltager i skolefrugtordningen indtager 57 kalorier fra usunde snacks. Uden for skoletiden er det henholdsvis 94 og 104 kalorier.

Lige nu kan skoler, leverandører og kommuner søge om at blive en del af skolefrugtordningen, som er fuldt finansieret af EU. Ansøgningsrunden lukker den 15. maj.

Læs også