Bismagen af kostald er nu væk, når DTU producerer grønt protein.
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken ved hjælp af et moderne superkritisk CO2-anlæg. og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug. Det skriver DTU i en pressemedddelelse.
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har nu i fire år arbejdet på at trække proteiner ud af bæredygtige, grønne biomasser. Det gør de ved at presse proteinholdig væske ud af biomassen. Væsken tørrer de så til pulver, som kan bruges i forskellige fødevarer.
Det grønne protein er endnu ikke fødevaregodkendt, men på DTU Fødevareinstituttet forudser forskerne ikke, at vejen dertil er så lang som for andre nye fødevarer.
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har nemlig allerede sagt god for, at hele lucerneplanten er sikker for mennesker at spise, og at et proteinkoncentrat fra den kan bruges som kosttilskud.