bannerPos

Hvor langt er vi på biofronten?

11-08-2020 13:21

Alle aktører i de nye bæredygtige værdikæder inviteres til Dansk Bioøkonomi Konference 2020, lyder det i en invitation fra Center for Cirkulær Bioøkonomi/AU, IMBIOM/Food & Bio Cluster Denmark, Business Lolland-Falster, Agrovi, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund samt Lolland og Guldborgsund Kommuner.

For hvor langt er vi i forhold til at udvikle nye produkter og anvende restprodukterne? Hvor stor er efterspørgslen fra forbrugerne og hvor kan man søge finansiering til at investere i en bæredygtig omlægning? Og hvad betyder EU´s nye direktiv »From Farm to Fork« for Danmarks bæredygtige arbejde.

Det er nogle af de emner der tages op 23.- 24. september på konferencen, der finder sted på Engestofte Gods på Lolland.

Første dag foregår med oplæg om formiddagen og fire efterfølgende spor; Cirkulært design og bioøkonomi, Havets ressourcer, Grøn-energi-symbioser samt Big Data og robotter i landbruget. Dagen afsluttes med en »Verdensmåls-middag« på Hotel Saxkjøbing. Dag to starter med et besøg hos Visual Climate Center samt en række virksomhedsbesøg.

Man kan se hele programmet og tilmelde sig på www.bioguldborgsund.dk.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Gør frømarken klar til vinteren

- Det kan være aktuelt med både en afpudsning nu og igen midt i oktober, inden der gives gødning, vurderer Kenneth Svensson fra VKST.

Prøver grubbesået raps for første gang

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.
Side 1 af 1928 (38556 artikler)Prev1234567192619271928Next