bannerPos

I dag går det løs

Der vil være demonstrationer fra henholdsvis Langelinie i København og Rådhusparken i Aarhus klokken 12-14 lørdag.
21-11-2020 08:00

Så er det i dag (lørdag), massedemonstrationerne kommer til at foregå i henholdsvis Aarhus og København.

Demonstrationerne er arrangeret af Oprør fra Landet og har regeringens behandling af minkavlerne og hele Grundloven som tema.

I København vil der ved Langelinie være taler af blandt andre Rasmus Jarlov (K), Pernille Vermund (NB), Morten Messerschmidt (DF), Lars Christian Brask (LA), Peter Kiær, talsmand fra Oprør fra Landet, Claes Theilgaard, Fridays For Freedom, Thomas Christiansen og Mathias Stark, der er fiskere.

I Aarhus vil der i Rådhusparken være taler af blandt andre Inger Støjberg (V), Alex Vanopslagh (LA), Morten Thiessen (K), Lars Boje Mathiesen (NB), Lise Bech (DF), Ann Louise Worsøe Jørgensen, landmand, Verner Møller, fisker, Jan Ulrik, (nu forhenværende) minkavler og Knud Jeppesen.

Der opfordres til, at folk, der vil deltage i demonstrationen, løbende holder øje med hjemmesiden folkelighed.dk, hvor alle praktiske informationer løbende bliver skrevet ind.

Begge demonstrationer foregår fra henholdsvis Langelinie og Rådhusparken klokken 12-14.

aldo

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next