Markedsnoter

Notering på oksekød stiger i EU-lande

Markedet er ved at lægge en bund for oksekødsprisen, og det går stærkere i nogle lande end andre, vurderer AgroMarkets i en analyse på www.agromarkets.dk.

- Mest positiv udvikling ser vi i Tyskland og Holland, men lige nu hører vi også positive toner fra Spanien og Frankrig, hvor en vending også kan være på vej, lyder det.

Hvornår der kommer stigende priser i Danmark, er uvist.

- Vi venter p.t. på ordrer fra Sydeuropa, der klart vil øge muligheden for en opjustering af det danske noteringsgrundlag.

Det har som sædvanligt også stor betydning for priserne, om det bliver en stor eller lille grillsæson.

 

Advarer mod kreative elsælgere

Hvad har du egentlig aftalt med dit elselskab? Dette spørgsmål bør du stille dig selv, lyder opfordringen fra AgroMarkets, der kan melde om »stor kreativitet« blandt elsælgerne.

- Senest har vi oplevet et skift til et nyt selskab, hvor forbruget er 500.000 kWh pr år. Der handles til spotpriser i dag med et tillæg på 0,50 øre pr kWh, altså meget godt i tråd med vores anbefalinger og forventninger til en sådan aftale. Opringning fra et nyt elselskab, der havde nogle fordele ud over prisen, betød, at der blev skiftet til det nye selskab - med garanti for, at tillæg og øvrige betingelser var de samme.

Det var de bare ikke, viste det sig ifølge AgroMarkets. 

Da handelsrådgivningsselskabet fik landmanden til at spørge ind til, hvad tillægget til hans aftale er, lød svaret på 8 øre.

- Elbranchen er en hård branche. Konkurrencen er stor, avancerne små. Som i ovenstående eksempel kan vi kun opfordre dig til at få aftalen med dit elselskab gennemgået. Få en mail om, hvad tillægget til din spotpris er, lyder det fra AgroMarkets, der giver gode råd om, hvad tillægget bør ligge på, og meget mere, på www.agromarkets.dk.

 

 

Læs også