Spænding om olieprisen

Oliemarkederne startede torsdagen ud med pæne stigninger i kølvandet på, at Kina hen over natten meddelte, at man vil benytte de lavere oliepriser til at fylde op i landets strategiske oliereserver, oplyser Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

Ifølge banken forlyder det, at man vil øge reserven til et niveau, som rækker til 90 dages forbrug, svarende til svimlende 900 millioner tønder i alt.

- Prisudviklingen blev dog for alvor forstærket, da den amerikanske præsident, på hans nok så famøse twitter-konto, kunne berette, at markederne kan se frem til en
massiv produktionsnedskæring på intet mindre end ti millioner tønder pr. dag, efter at have snakket med Saudi Arabiens Mohammed BinSalman og Ruslands præsident Putin, skriver Jyske Bank og tilføjer:

- Faktisk mener han, hvis alt går vel, at nedskæringen kan blive hen imod 50 procent større.

Meldingen fik ifølge Jyske Bank olieprise til at eksplodere i en kortvarig stigning på 40 procent.

- Vi forventer stadigvæk store udsving i olieprisen, lyder det fra banken.

 

701.000 job forsvandt i USA i marts

I marts blev der tabt 701.000 jobs på gulvet i USA, og dermed er 113 måneders uafbrudt jobfest på den anden side af Atlanten definitivt slut, viser en ny jobrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium.

Det bekræfter starten på en nedtur, der torsdag førte til offentliggørelse af tal, der viser, at hele 6,6 millioner amerikanere nu har meldt sig ledige i løbet af den seneste uge. Det var dobbelt så mange som forventet, og betyder, at ledigheden i USA er steget med hele 10 millioner mennesker på bare to uger - eller med hvad der svarer til seks procentpoint.

- Arbejdsløsheden stiger fra 3,5 procent til 4,4 proent i marts, men det er peanuts i forhold til, hvad der venter – den vil om en måned sandsynligvis ligge godt over 10 procent og inden sommer er en arbejdsløshed på 15 procent ikke usandsynlig, skriver Nykredit i en kommentar.

Læs også