USA blander sig i oliekrigen

USA er hårdt presset af priskrigen på olie mellem Saudi Arabien og Rusland, og derfor spiller præsident Trump nu sig selv på banen i et bud på at finde en løsning.

Dermed kan der måske være våbenhvile på vej i oliekrigen mellem Rusland og Saudi Arabien, vurderer analysehuset AgroMarkets på sin hjemmeside. 

- I hvert fald har præsident Trump nu meldt ud, at han agter at gå ind som mægler i konflikten. Trump har rejst spørgsmålet i samtaler med den russiske præsident Vladimir Putin og den saudiske kronprins Mohammed bin Salman. Han udtaler: De kommer til at mødes, og jeg vil tilslutte mig mødet, hvis det er nødvendigt, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Trump kan roligt reservere tid i kalenderen, for en situation, hvor de to kamphaner Putin og Salman finder en løsning, synes lige nu langt udenfor rækkevidde.

Analysehuset vurderer, at Trump går ind i konflikten, fordi USA er »ekstremt presset« af de lave energipriser.

- Udover at USA har en betydelig olieproduktion, har amerikanerne en stor produktion af skifergas. USA har også en betydelig ethanolproduktion, udvundet af majs, der iblandes benzin, hedder det i analysen.

Disse energiproduktioner er meget hårdt ramt af de lave oliepriser.

 

Ekstraordinær påskeslagtning 

- På grund af corona-krisen, hvor vi risikerer at løbe ind i problemer med højt sygefravær med reduktion af slagtekapacitet, og det at vi har mange udenIandske medarbejdere, som er låst i Danmark, er det helt ekstraordinært lykkedes os at få aftalt slagtning to dage i påsken på vores fabrik i Brørup – Skærtorsdag den 9. april og Langfredag den 10. april.

Sådan lyder det i en meddelelse til landmændene fra Tican, der dog betinger sig, at virksomheden får dispensation for den eksisterende miljøgodkendelse på slagteriet.

En anden betingelse er, at svineproducenterne er i staldn til at udlevere grise til slagtning de to dage.

- Vi vil selvfølgelig søge at fordele den ekstra slagtekapacitet jævnt blandt alle vore leverandører. Vi vender tilbage med konkrete planer for slagtningerne snarest, lyder det fra Tican.
 

Læs også