bannerPos

Standplads i bæredygtighedens tegn

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
12-01-2020 11:36

Vilofoss Danmark har sammen med DLG lavet en stand i bæredygtighedens tegn. Både hvad angår standopbygning og udstillede produkter.

- Når man besøger os, vil man derfor møde en stand, der signalerer naturlige materialer fremfor kunstigt producerede, siger Peter Rønholt, salgsdirektør Vilofoss Danmark.

- Det er også i den retning, vi i DLG og Vilofoss arbejder hen imod: hvordan vi kan reducere CO2-aftrykket gennem vores produkter. Vi arbejder jo meget i øjeblikket på at skabe et overblik over klimabelastningen på vores enkelte foderblandinger gennem en klimadeklarering på vores produkter, tilføjer Peter Rønholt.

Investerer massivt i bæredygtighed

Udsæds- og plantebeskyttelsesvirksomheden Syngenta har senest valgt at investere 2 milliarder dollar i bæredygtig innovation. Samtidig vil virksomheden fremover bidrage med to løsninger om året rettet mod at reducere belastning af miljø og at øge bæredygtighed i produktionen.

- Vi skal ikke belaste vores klima mere end højst nødvendigt. Derfor bruger vi mange år på at udvikle afgrødesorter, som landmænd kan bruge med god samvittighed, fortæller Torben Sørensen, Marketing Manager i Syngenta, der har stand på messen.

Hos Syngenta har man ligeledes fokus på at udvikle klimaspecifikke sorter, der sikrer at der er de rette afgrøder til hver enkelt landmands jord.

Syngenta udvikler deres majs-sorter med base i Frankrig og Ungarn. Hver enkelt sort er resultatet af nøje udvælgelse og forædling gennem mange år. De sidste år foregår i Danmark, hvor virksomheden selv tester den på egne marker med de rigtige dyrkningsforhold.

Derudover bliver sorterne testet i landsforsøgene, før de frigives.

NutriFair bakker op om klimafokus

Klimaet er for alvor rykket op på branchens dagsorden, og det bifaldes af NutriFair, der ser frem til at understøtte de grønne takter og gentage succesen med endnu større fokus på klima og bæredygtighed på messen i 2020.

At klimaet er rykket længere frem i den generelle bevidsthed skyldes blandt andet FNs verdensmål. Men et ligeså vigtigt aspekt er, at spørgsmål om klima også åbner interessante – og rentable – nye perspektiver for mange bedrifter.

Det kan være at binde mere CO2 i jorden, recirkulere næringsstoffer fra byen og retur til landet, håndtere og anvende husdyrgødning optimalt, forlænge laktation og levetid, udvinde biogas eller lave holistisk afgræsning.

Også beplantning og skovlandbrug eller at lægge arealer til vedvarende energi såsom vindmøller og solceller kan være fornuftigt – både for klimaet og tegnebogen.

- Jeg mener, at det, vi som branche fremover skal satse på, skal være en udbygning af den stærke faglighed, der er kendetegnende for dansk landbrug, siger Jørgen Kronborg, der er projektleder for NutriFair.

Han tilføjer:

- Her ønsker vi hos NutriFair at understøtte de grønne takter med både den nyeste viden fra anerkendte eksperter og de mere produktrettede og praktiske indslag, så de besøgende kommer hjem med masser af ny inspiration til udviklingen af deres bedrift. Og jeg tør godt love, at vi den 15.-16. januar sætter endnu større fokus på klima og bæredygtighed.

Med på messen for første gang

Klima- og farm management-firmaet Skov A/S, der udstiller på NutriFair for første gang, glæder sig til at lancere to nye digitale services til de danske fjerkræproducenter.

Det ene er Benchmarking – et program, hvor slagtekyllingproducenten lynhurtigt kan sammenligne sin produktion med andre producenter i Danmark.

Den anden digitale service – Trend Warnings – arbejder modsat andre systemer ud fra forventede produktionsresultater. Systemet giver en advarsel med forslag til korrigerende handling, når produktionen afviger fra det forventede. Programmet arbejder med dynamiske referencer og tilpasser disse til det aktuelle hold slagtekyllinger.

mip

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Økonomi i dyr sandseparation

Selvom et anlæg til sandseparation hurtigt løber op i tre millioner kroner, kan det også være redskabet, der får Arla til at give 7,5 øre mere pr. liter mælk, vurderer Leif Skov, Agriteknik.

Anlæg med accept

Fem vestjyske landmænd leverer gødning til egne og kollegers økologiske arealer fra deres fælles biogasanlæg ved en minkfarm i Outrup.

Stor interesse for zoneopdelt ventilation

Staldmæglerne oplever overraskende stor interesse for sin nye 360 graders ventilator, der flytter luften hurtigere og er individuelt frekvensstyret.

Biogas er et vigtigt værktøj

Mejerikoncernen forventer, at alle deres 10.000 mælkeleverandører i syv lande fra i år får et årligt klimatjek. Det er et nyt tiltag i Arlagården-ordningen som et led i 2050-målet om klimaneutral produktion.

Gråkjær vil bygge gårdanlæg

Byggefirmaet har indgået aftale med Combigas om færdigleverance af biogasanlæg.

Gevinst ved goldko-tilskud

Ifølge Vilofoss-produktmanager er der økonomisk gevinst ved at holde koens kalcium-niveau stabilt med X-Zelit.

Står sammen om biogas

Syd- og sønderjyske har sammen med fynske biogasleverandører dannet en ny sammenslutning for at sikre bedre afregning for deres bidrag til produktionen af bioenergi og dermed klimamålsætningerne.

A-One løfter sløret for bornholmsk klimaforsøg

A-One rykker i år ud på NutriFair med særligt fokus på klimaet og foderteknologien Devamine. Nu vil firmaet teste produktet yderligere blandt seks udvalgte landmænd på Bornholm fra februar for at se, hvor meget man vil kunne blive fri fra den i nogle tilfælde regnskovs- og klimafjendske sojaimport fra Sydamerika.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Hos Milcotec var åbningsdagen på NutriFair den travleste nogensinde. Firmaet har været med siden messens start i 2012.

Nyt koncept sikrer sund start for ko og kalv

Nøglen til en succesfuld begyndelse på en ny laktation ligger i at følge ForFarmers Translac-koncept i overgangsperioden, lyder det fra forhandleren Tjoelker Cebeco.

Økologer har fuldt fokus på klimaet

Stor interesse for at høre om klimatiltag, da Økologisk Landsforening i dag indtog Effektivt Landbrugs lounge-område på NutriFair.

ATV’ens svar på Tesla kommer til Danmark

Den el-drevne ATV’er Eco Charger har Danmarks-premiere på NutriFair.

NutriFair skaber gode kontakter

Messer som NutriFair er vigtige for Vinderup Maskiner, både i forhold til salg, men også i forhold til kundepleje.

Forlænger koens levetid

Hovedtemaet på DeLavals stand bliver »Koens levetid«, da koens levetid er en yderst vigtig faktor for en vellykket mælkeproduktion.

Forventningsfuld stemning forud for NutriFair 2020

- Antallet af forhåndstilmeldinger tyder på, at vi kan imødese en rigtigt flot udstilling med et flot besøgstal, pointerer messeansvarlig Jørgen Kronborg.

Klimadan bliver eneforhandler af Ecoforest- varmepumper

Højeffektive varmepumper til jordvarme og gyllekøling kan nu købes i Danmark gennem Klimadan.

Ny digital markedsplads vil gøre det enkelt

Maykers er navnet på en ny online markedsplads, hvor landmænd og deres forretningsforbindelser kan sælge deres produkter og finde alt, de har brug for til deres landbrug, oplyser en af stifterne. Platformen bliver lanceret under årets Nutrifair 15.-16. januar.

Nyheder til fjerkræproducenterne

KJ Klimateknik udstiller en lang række produkter, herunder en helt ny fjerkræcomputer med intuitiv touchskærm, som det vil være muligt at få demonstreret.

- Landmænd i klemme bør henvende sig til os

Landmandsfamilier, som er kommet i klemme i kommuners restriktioner på drikkevandsområder, kan få råd og vejledning på NutriFair hos Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Fjerkræstyring samler funktioner

Rotor A/S gør sig nu også for alvor gældende indenfor fjerkræventilation. I forvejen står firmaet stærkt indenfor især kvægventilation, hvor man i øjeblikket er i gang med at udvikle et nyt tubeventilationssystem til opsamlingspladser.

Følg tendensen

Det handler især om at være nysgerrig og droppe de korslagte arme, hvis du som landmand skal leve af og byde ind på fremtidens landbrug, siger udviklingschef for Future Farming hos Seges, Jakob Lave, der er oplægsholder på NutriFair.

Livedebatten om indsatsplaner

På NutriFair-udstillingen i Fredericia onsdag og torsdag har du mulighed for at høre flere interessante indlæg på Effektivt Landbrugs »Lounge scene«, der arrangeres i samarbejde med Økologisk Landsforening. Det sker i hal A, stand 1226. Alle er velkomne.

Ny onlineshop til stald og værksted

Brødr. Ewers A/S har nu også en onlineshop med alt til stalden og værkstedet.

WashPower klar med flere nyheder

På WashPowers stand kan man opleve en kyllingehusvasker og den nye serie af højtryksrensere.

Masser af nye løsninger til håndtering af afgrøder

FL Teknik A/S har udviklet en ny styring til at styre tørreprocessen i alle typer af amerikanersiloer. Andre af virksomhedens styringer er opdateret markant.

Daka giver gode råd

På Dakas stand på NutriFair kan hver enkelt landmand få oplyst sin aktuelle status i Dakas tilmelderegister og få gode råd til at håndtere de døde dyr endnu bedre.

Ny staldsæbe med stor vedhæftning

Firmaet Destek har siden maj sidste år lanceret en hel ny form for sæbe til staldvask. DT BioRens Ultra Foam udmærker sig ved en unik evne til at blive siddende som synligt skum på overfladen i op til en time.

Gør hverdagen lettere og få bedre overblik med digitale løsninger

Digitale løsninger skal gøre en reel forskel i hverdagen. På Seges’ stand kan du få et overblik over helt nye digitale produkter og klassikere, som har fået nye funktioner.

Årets konference om bioenergi finder sted i Fredericia

Messe C lægger rammerne til en Bioenergimesse og konference, der løber af stablen både onsdag og torsdag.

SPF-Danmark søger flere smågrise

Mange slagtegriseproducenter fylder stalde, der har stået tomme længe, op med grise. SPF-Danmark kan ikke følge med efterspørgslen efter smågrise og søger kontakt med nye smågriseproducenter.

Erstatter det manuelle vaskearbejde

Envirologic med base i Horsens glæder sig til at vise deres nyeste robot – Evo Cleaner.

Bæredygtigt Landbrug har fokus på (vand)kampe for landbruget

»Målinger fremfor modeller – Oprensning fremfor oversvømmelser« lyder overskriften for Bæredygtigt Landbrugs temamøde på NutriFair.

Til kamp for sprøjterne og dyrkningen

Torsdag under Nutrifair vil der være debat med advokat Hans Sønderby og formanden for den nystiftede forening Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, Ulrik Lunden, samt chefredaktøren for Effektivt Landbrug, Jacob Lund-Larsen. Foreningen og advokaten er bekymret for kommunernes indsatsplaner.

18 tons anlæg fra CR-Foderservice vises ved NutriFair-indgangen

CR-Foderservice har øget salget med 25 procent alene denne fodersæson og har netop indkøbt bil nummer ni – et 18 tons anlæg, der præsenteres ved indgangen til NutriFair.

To alsidige dage i Fredericia

Husdyrmessen NutriFair 2020 sætter med flere end 270 udstillere sit præg på Messe C i Fredericia onsdag og torsdag i den kommende uge.

NutriFair er klar til 2020 – med flere udstillere end nogensinde før

Så er der kun fem uger til, at den specialiserede fagmesse NutriFair igen byder velkommen til to faglige dage i Fredericia.