Flere bør overveje økologiske sukkerroer
Ifølge Seges er udbytterne for økologiske sukkerroer stadigt stigende, ligesom interessen fra forbrugerne vokser.

Der er stigende interesse fra forbrugerne på økologisk sukker, hvorfor flere landmænd nu med fordel kan gå i gang med produktionen af økologiske sukkerroer. Seges minder dog om, at det er en højværdiafgrøde, der skal passes og plejer for et godt udbytte, og at især ukrudtsstategien skal overvejes nøje. Arkivfoto
Økologiske sukkerroer er en udfordrende og arbejdskrævende afgrøde, og der har været en stejl læringskurve for de nye producenter. Men ifølge Seges, er der himmelvid forskel på, hvordan markerne, udbytterne og håndværket ser ud i dag sammenlignet med for bare tre år siden.
Derfor slår videnscentret nu et slag for, at endnu flere overvejer at komme med på den økologiske sukkerrejse. Alt tyder ifølge Seges på, at forbrugerne er klar til at købe økologisk sukker, og producenterne står klar med op til tre år lange, attraktive kontrakter.
De understreger dog, at sukkerroer er en højværdiafgrøde, der skal passes og plejes, for at få et godt udbytte, og at man skal være helt skarp på strategien for ukrudtsbekæmpelse.