Økologisk sommermøde hos Mejnerts Mølle

Mandag den 21. juni holder Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer sommermøde hos Mejnerts Mølle ved Svebølle, hvor der både vil være faglige og politiske indlæg og debat.

- Mejnerts Mølle er et rigtigt spændende sted, og vi har mange faglige og politiske ting, vi skal tale om. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til vores sommermøde, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer inviterer til sommermøde mandag den 21. juni klokken 17 til 21.30 hos Mejnerts Mølle ved Svebølle i Vestsjælland.

Det er første fysiske medlemsmøde for Økologisektionens medlemmer efter mange måneder med Covid-19 begrænsninger, og forventningerne til sommermødet er stor.

- Vi trænger så meget til at mødes igen og se noget fagligt sammen. Efter en lang vinter uden megen menneskelig kontakt, skal vi igen ud at se, røre og snakke sammen. Det glæder jeg mig vildt meget til, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

På sommermødet vil Niels Mejnertsen og hans to sønner give et indblik i Mejnerts Mølles mange forskellige aktiviteter inden for økologisk planteavl.

Der vil også være mulighed for at møde formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, og Hans Erik Jørgensen til debat om aktuelle landbrugspolitiske emner – herunder landbrugsforhandlingerne.

Fremtidens økologiske planteavl

På mødet kan man også blive klogere på, hvordan man bedst muligt håndterer den økologiske planteavl, når nye regler træder i kraft fra dyrkningssæsonen 2022/2023.

Her vil Lisbeth Frank Hansen, chefkonsulent i Økologisk VKST, og Peter Mejnertsen, Velas Økologi, med faglige oplæg give indsigt i, hvordan man kan arbejde med de nye sædskiftekrav, andre gødningskilder og en bedre udnyttelse af efterafgrøder.

- Med de nye regler, der træder i kraft i 2022, skal vi blive endnu bedre til at udnytte mulighederne i den økologiske værktøjskasse. Der skal blandt andet fornyet fokus på opbygning af jordens kulstofpulje. For det er én af nøglerne til langvarig succes som økologisk planteavler, påpeger Lisbeth Frank Hansen.

Med de nye regler kommer der blandt andet minimumskrav om kulstofopbyggende afgrøder og bælgplanter i økologiske sædskifter ligesom mængden af tilladt konventionel husdyrgødning på økologiske marker bliver reduceret.

- De forventede ændringer i de økologiske regler stiller nye krav til, hvordan markerne skal forsynes med gødning. På Mejnerts Mølle har vi arbejdet med det igennem flere år. Kom og hør hvor langt vi er nået i det arbejde, og hvordan vi arbejder med sædskiftet som en del af løsningen, opfordrer Peter Mejnertsen.

Læs også