17 millioner til LandboNord-kunder

LandboNords MiljøRådgivning kan nu afsløre resultatet efter de to ansøgningsrunder Økologisk Investeringsstøtte 2023 og Miljø- og klimateknologi 2022. LandboNords kunder har fået tilsagn om støtte på tilsammen 17 millioner kroner.

Miljøkonsulent i LandboNord, Karoline Holst, er glad for, at, ud af de ansøgere, hun har haft til støtteordningerne, har samtlige fået tilsagn om støtte. I Økologisk Investeringsstøtte er der opnået tilsagn på i alt 5.260.045 kroner og i ordningen om Miljø- og klimateknologi er der opnået tilsagn på i alt 11.747.580 kroner.

En af de landmænd, som har opnået tilskud, er svineproducent Ole Vingaard Olesen, der har fået overdækket to gyllebeholdere for at mindske ammoniaktab.

Betingelsen for tilskud var, at Ole Vingaard Olesen skulle ansøge om tilskud til overdækning af minimum to gyllebeholdere for at nå vilkåret om en minimumsinvestering på 300.000 kroner. Ifølge Karoline Holst afholdt det afholdt mange fra at ansøge, da investeringerne blev for store for mindre landbrugsvirksomheder. Men det ser ud til at blive ændret nu.

- Fødevareministeren har lyttet til de mange ytringer omkring minimumskravet til investeringernes størrelse, og det bliver nu muligt at søge tilskud ud fra en minimumsinvestering på 100.000 kroner i overdækninger til gyllebeholdere. Der er hele 570 millioner kroner i puljen, og listen over tilskudsberettigede teknologier er lang, siger Karoline Holst.

Læs også