Flere skadedyr og sygdomme i øko-hestebønner

Hestebønner er en oplagt afgrøde for konventionelle som økologiske avlere – men øko-hestebønner kræver mere omsorg i forhold til sygdomme og skadedyr

Det kræver meget forskellig arbejdsindsats hvis man vil dyrke økologiske eller konventionelt dyrkede hestebønner. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Hér slår man, ifølge Økonu.dk, fast, at konventionelle avlere får størst udbytte – primært fordi økologiske avlere, døjer med flere sygdomme og skadedyr i planterne.

Studiet er baseret på data fra årene 2015-2018 og blev udført som en del af et langvarigt forsøg med afgrøderotation, der blev påbegyndt tilbage i 1997 i AU Viborg.

I løbet af denne lange periode har forskere undersøgt, hvordan forskellige måder at dyrke afgrøder på og håndtere landbrugspraksisser påvirker langsigtede produktionsresultater og miljøet.

Her slår man samtidig fast, at det er vigtigt at få gang i de økologiske hestebønner – både af hensyn til beskyttelsen af biodiversitet, og samtidig sikre en bæredygtig fødevareforsyning i fremtiden.

Læs også